Luni, 12 Decembrie 2016 - 05:43 AM Aleg.RO: Alegeri parlamentare 2016. MAI: 18 sesizari pentru contraventii sau infractiuni la vot, pana la ora 12.00

Publicat de: ---

adevarul

"De la deschiderea sectiilor de votare si pana la aceasta ora, la nivel national au fost inregistrate 18 sesizari de posibile contraventii sau infractiuni care au legatura cu procesul electoral .(...) Cele mai multe sesizari, respectiv 11, au fost semnalate in mediul urban. Pana la acest moment, sunt in curs de cercetare patru situatii privind savarsirea unor posibile infractiuni.Nu au fost inregistrate inciente majore care sa afecteze ordinea publica sau desfasurarea in bune conditii a procesului electoral", a declarat purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

Primele incidente electorale au fost sesizate la sectii de votare din Capitala, Iasi, Timis, in toate cazurile fiind deschise dosare de cercetare.

"Politistii bucuresteni au fost sesizati cu privire la faptul ca o persoana s-a prezentat la o sectie de votare din Capitala si a incercat sa voteze fara a avea acest drept. In cauza se efectueaza cerrcetari. Politistii din Timis efectueaza cercetari dupa ce o femeie a incercat sa voteze cu o carte de identitate anulata. In urma verificarilor s-a constatat ca detinea asupra ei alte carti de identitate, una valabila si una anulata. In judetul Iasi, presedintele unei sectii de votare a sesizat faptul ca o femeie, membru al comisiei de vot, a incercat sa voteze si pentru sotul ei, care nu era prezent. Biroul Electoral a sesizat IPJ Iasi, care a demarat cercetarile in cauza.Presedintele unei sectii de vot din Bucuresti a sesizat Politia dupa ce a constatat lipsa unui buletin de vot, in momentul desigilarii sacilor cu buletine de vot. Cercetarile sunt continuate pentru clarificarea situatiei, fara sa fie afectat procesul de vot", a precizat Monica Dajbog.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Tot in Bucuresti, un barbat a primit doua buletine de vot pentru Camera Deputatilor si unul pentru Senat. In cauza fiind facute cercetari dupa ce acesta a introdus in urna toate cele trei buletine de vot primite.

In judetul Hunedoara duminica dimineata au fost inlocuite doua stampile de control dupa ce una dintre ele a fost aruncata, din greseala, in foc, iar cealalta a fost pierduta, au mai precizat oficialii MAI.

"Intr-o sectie de votare din localitatea buzoiana Posta Calnau cele cinci stampile cu mentiunea VOTAT au fost aruncate accidental in foc. Procesul electoral a fost reluat dupa inlocuirea stampilelor.In judetul Prahova, politistii au deschis o ancheta dupa ce presedintele unei sectii de votare din Ploiesti a sesizat disparitia unei stampile cu mentiunea ”Votat”.Se fac verificari si cu privire la un cetatean din Sibiu care ar fi votat la o sectie din municipiu cu toate ca nu avea domiciliul sau resedinta in Sibiu. Un caz similar si in localitatea Apoldu, din acelasi judet, unde o persoana a incercat sa voteze desi nu avea resedinta in judetul Sibiu.In Teleorman a fost sesizat Inspectoratul de Politie Judetean cu privire la faptul ca presedintele unei sectii de votare s-ar afla sub influenta bauturilor alcoolice. Procesul electoral in sectie se desfasoara fara probleme.La numarul unic de urgenta 112 a fost primita o sesizare potrivita careia membrul unei comisii de vot din judetul Dambovita fotografiaza persoanele care isi exercita dreptul la vot, in momentul in care acestea ies din sectia de votare. In caz se fac cercetari.", a spus purtatorul de cuvant al MAI.

Urmatoarea comunicare la Ministerul Afacerilor Interne va avea loc la ora 15.30.

Citeste aici toate informatiile despre alegerile parlamentare 2016

Citeste si: Sesizare la Biroul Eelectoral Judetean Alba in privinta stampilelor de control gresite din judet Citeste si: Ce se intampla dupa alegeri? Procedura si termenii de care politicienii trebuie sa tina cont Citeste si: Prima sectie de votare de peste hotare s-a deschis in Auckland, Noua Zeelanda. Acuzat ca nu a trimis buletine de vot in Perth si Auckland, MAE a explicat ca a avut probleme de curierat Citeste si: Alegerile parlamentare vor fi monitorizate in timp real. Sistemul va detecta votul multiplu Citeste si: ALEGERI PARLAMENTARE: 10% din voturile prin corespodenta, anulate. Certificatul de alegator nu s-a regasit in plicul mare Citeste si: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: In diaspora se voteaza timp de 36 de ore in 417 sectii Citeste si: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Ce aduc nou. Masuri in premiera la urne Citeste si: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Prevederile legale privind pragul electoral si distribuirea mandatelor   /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(284 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Alegeri parlamentare 2016. MAI: 18 sesizari pentru contraventii sau infractiuni la vot, pana la ora 12.00 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57980298995972 seconds.