Marți, 13 Decembrie 2016 - 05:46 AM Aleg.RO: Victor Ponta, mesaj pentru Klaus Iohannis dupa victoria PSD in alegeri: "Daca are o minima responsabilitate..."

Publicat de: ---

jurnalulnational

Deputatul PSD Victor Ponta i-a transmis un mesaj presedintelui Klaus Iohannis dupa anuntarea rezultatelor din alegerile parlamentare din 11 decembrie, castigate de PSD . Fostul premier i-a atras atentia sefului statului ca trebuie sa dea dovada de "o minima responsabilitate" fata de tara si alegatori si sa nominalizeze cat mai repede un premier propus de PSD.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Victor Ponta a atras atentia ca odata cu validarea alegerilor parlamentare guvernul in functie isi inceteaza mandatul si mai functioneaza doar pentru a asigura interimatul, pana la instalarea noului cabinet, singura sa prerogativa fiind emiterea de hotarari de Guvern. "Daca maine BEC si AEP valideaza rezultatele alegerilor in conformitate cu Art. 100 alin 1 din Constitutie Romania are un guvern interimar! Acest guvern poate lua doar decizii de administrare curenta - dar nu poate propune proiecte de legi sau ordonante de urgenta ( nici vorba de Legea Bugetului pe 2017)! Daca Presedintele Iohannis are o minima responsabilitate fata de binele tarii si minim respect fata de voturile romanilor trebuie sa nominalizeze cat mai repede un candidat pentru functia de Prim Ministru propus de PSD ! Orice intarziere sau sicana politica reprezinta chiar inalta tradare fata de romani! Sie verstehen?", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Intr-o interventie telefonica la Romania TV, Victor Ponta a explicat ca este posibil ca, dupa redistribuie, PSD sa aiba majoritate absoluta in Parlament, ceea ce, a spus fostul premier, ar impune aplicarea articolului 103 din Constitutia Romaniei, care prevede ca presedintele sa desemneze un candidat pentru functia de premier in urma consultarii partidului care are majoritatea. "Avem emotii sa vedem daca la repartizarea mandatelor PSD va avea majoritate absoluta. Atunci se aplica un articol din Constitutie referitor la nominalizarea premierului. Cu ALDE avem majoritate, dar se schimba putin lucrurile. (...) . Potrivit articolului 103 din Constitutie, presedintele desemneaza un candidat in urma consultarii partidului care are majoritatea in Parlament. Nu scrie in constitutie partidul care a obtinut majoritatea, ci cel care are majoritatea in Parlament, ceea ce vom sti dupa ce fiecare parlamentar anunta din ce grup face parte. Daca acum, la repartizare, ne lipsesc 2-3 mandate, cred ca vor fi 3-4 parlamentari care vor vrea sa fie in grupul PSD. Atunci nici nu se mai fac consultari cu celelalte partide, ci doar cu partidul care are majoritate absoluta, nu-i mai deranjeaza pe cei de la PNL sa-i consulte degeaba. Basescu a acceptat votul din 2012, nu as vrea ca Iohannis sa fie mai rau decat Basescu", a declarat Ponta, la Romania TV.


(168 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Victor Ponta, mesaj pentru Klaus Iohannis dupa victoria PSD in alegeri: "Daca are o minima responsabilitate..." | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63034105300903 seconds.