Marți, 13 Decembrie 2016 - 05:46 AM Aleg.RO: Alina Gorghiu: Dati-mi voie sa recunosc victoria PSD. Pentru mine nu exista alt gest decat sa imi depun demisia

Publicat de: ---

jurnalulnational

Liberalii sunt in fata unor decizii cruciale dupa scorul obtinut la parlamentare, mult sub procentul care sa le permita formarea guvernului .

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni ca isi va depune mandatul de la conducerea partidului si ca acest gest a fost anuntat si de alti lideri liberali.

"Multumesc electoratului  de dreapta care ne-a acordat increderea si votul. Cred in continuare ca oferta PNL in ceea ce priveste lista de candidati si programul de guvernare au fost bune. Votul covarsitor s-a dus spre PSD, dati-mi voie sa recunosc victoria PSD. Au un program de guvernare care presupune multe promisiuni, un program de guvernare pe care PNL, din opozitie se va asigura ca viitorul guvern il va duce la indeplinire. Vom face opozitie, o opozitie curata, ferma. Am avut discutii inca de ieri cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrala si am informat ca pentru mine nu exista alt gest decat sa cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine sa fiu presedintele PNL, timp de doi ani (...) Sunt si alti lideri din PNL care isi asuma aceeasi atitudine (...)

La ora 18.oo voi avea o discutie cu primele 20 de filiale, cei care u rezultate peste media nationala. Maine, la pranz, vom convoca Biroul Politic National. Le voi propune colegilor sa convocam Conventia Nationala a Partidului, forul care organizeaza alegeri, sper sa se poata undeva la jumatatea lunii februarie. (..) In mod cer este nevoie sa se stabileasaca o noua conducere, este nevoie de o conducerte legitima, este nevoie de un nou start, de o noua coerenta si de un act politic eficient. Tot maine in cadrul BPN se va decide dormula deinterimat, cine va asigura interimatul timp de o luna si jumatate, pana la Conventia Nationala", a declarat presedintele PNL, Alina Gorghiu.

Marele perdant al alegerilor parlamentare este Partidul National Liberal care nu a obtinut scorul pe si-l dorea.

Social-democratii au obtinut peste 45 la suta din voturi, atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat. Pe locul al doilea, cu 20 la suta, se afla Partidul National Liberal.Urmeaza formatiunea condusa de Nicusor Dan, Uniunea Salvati Romania, cu peste 9 la suta din voturi. Au mai trecut pragul electoral de 5 procente UDMR, ALDE si PMP.


(224 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Alina Gorghiu: Dati-mi voie sa recunosc victoria PSD. Pentru mine nu exista alt gest decat sa imi depun demisia | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66973900794983 seconds.