Marți, 13 Decembrie 2016 - 05:46 AM Aleg.RO: Noul Guvern ar putea primi votul de investitura in Parlament cu doua zile inainte de Craciun

Publicat de: ---

Antena 3

Noii parlamentari vor depune juramantul, cel mai probabil, lunea viitoare, pe 19 decembrie, ziua in care expira mandatul actualilor senatori si deputati, iar consultarile presedintelui cu partidele in vederea desemnarii viitorului prim-ministru ar putea avea loc mai devreme, daca vor fi anuntate rezultatele finale ale scrutinului din 11 decembrie, scrie <a href="http://news .ro" target="_blank">news.ro.

Potrivit calendarului post-electoral stabilit de Guvern, in cel mult 48 de ore de la inchiderea urnelor, adica pana pe 13 decembrie la ora 24:00, partidele pot depune la Biroul Electoral Central (BEC) cereri de anulare a alegerilor. BEC are la dispozitie maximum trei zile pentru solutionarea acestor cereri, adica pana pe 15 decembrie.

În cazul in care contestatarii alegerilor sunt nemultumiti de solutia data de BEC, ei pot ataca aceasta decizie la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ) in termen de 24 de ore. La randul ei, ÎCCJ are la dispozitie maximum trei zile, pana pe 18 decembrie, prentru a transa problema, prin decizie definitiva.

În momentul in care rezultatele finale sunt publicate in Monitorul Oficial, adica dupa decizia Curtii Supreme, noul Parlament poate fi convocat de catre presedintele Klaus Iohannis.

 

 


(149 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Noul Guvern ar putea primi votul de investitura in Parlament cu doua zile inainte de Craciun | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53982305526733 seconds.