Miercuri, 28 Decembrie 2016 - 05:52 AM ARTE: Faceau curat prin casa si au vrut sa o arunce la gunoi. Comoara pe care o ascundea aceasta carte

Publicat de: ---

Antena 3

Un portret al fostului primar al Ierusalimului Tedy Kolek, schitat de pictorul spaniol Pablo Picasso pe un catalog al Muzeului Israel, a fost gasit cand era pe punctul de a fi aruncat la gunoi, potrivit ziarului 'Times of Israel' citat de <a href="http://stirileprotv .ro" target="_blank">stirileprotv.ro.

Fiii lui Kolek au gasit din intamplare schita semnata de artist in 1969, cand faceau curat in casa mamei lor decedata la inceputul anului.

"L-am gasit-o printre cartile despre Ierusalim din biblioteca parintilor nostri si am fost pe punctul sa-l aruncam la gunoi", a declarat fiica ei, Osnat Kolek.

Desenul care il reprezinta pe fostul primar al Ierusalimului, trasat cu negru si rosu, este datat 11 decembrie 1969 si apare la sfarsitul catalogului despre o expozitie a artistului spaniol, alaturi de pictura sa 'Naturaleza muerta con mandolina' din 1924.

Recuperat luna aceasta dintre bunurile care i-au apartinut familei Kolek, fiii sai au decis sa-l doneze Fundatiei Ierusalimului, o organizatiei nonprofit care anul acesta aniverseaza 50 de ani de existenta.

Tedy Kolek, primar al Ierusalimului in perioada 1965 - 1994, fondator si presedinte al Muzeului Israelului, a murit la 2 ianuarie 2007


(618 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Faceau curat prin casa si au vrut sa o arunce la gunoi. Comoara pe care o ascundea aceasta carte | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53716683387756 seconds.