Joi, 12 Ianuarie 2017 - 05:31 AM Aleg.RO: Video Klaus Iohannis spune ca are promisiuni din partea premierului Grindeanu ca Guvernul se va incadra intr-un deficit de sub 3%

Publicat de: ---

AMOS News

''Am solicitat si primit informatii despre cum se vede la nivel de Guvern constructia bugetului pentru 2017 . Dupa parerea mea - si asta am subliniat in cursul intalnirii - este foarte important sa avem pentru 2017 un buget sustenabil, un buget solid care tine cont de cateva date foarte importante, cum ar fi de exemplu sa ne incadram intr-un deficit sub 3% , sa avem o alocare de 2% pentru aparare. Avem promisiuni ca aceste lucruri vor fi realizate'', a detaliat Iohannis dupa intalnirea cu Grindeanu.

Intrebat daca masurile promise de PSD pun probleme bugetului, Iohannis a raspuns: ''Se lucreaza pe buget si bineinteles discutiile au fost de natura de a vedea care sunt intentiile Guvernului, cand vom avea bugetul vom putea stii foarte exact cum s-a lucrat. Insa datele cu care a venit premierul si ministrul Finantelor sunt date pe care le-am avut si noi, evident ca am confruntat datele dintr-o parte si din cealalta parte. Important e sa avem un buget care tine cont de toate aceste conditionari''.

Premierul Sorin Grindeanu s-a aflat miercuri la prima sa intalnire cu presedintele Klaus Iohannis in calitate de prim-ministru, la solicitarea sefului statului, pentru o discutie pe tema bugetului de stat.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Prim-ministrul a venit insotit de ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan. Din partea Administratiei Prezidentiale, la intalnire a participat Cosmin Marinescu, consilierul prezidential pe probleme economice.

Presedintele PSD Liviu Dragnea declara marti seara ca Iohannis l-a chemat pe premier la Cotroceni pentru a vedea daca acesta a luat "meditatii" pentru invatarea programul de guvernare, asa cum s-a exprimat la depunerea juramantului de catre noul Executiv.

"Presedintele Klaus Iohannis a avut o discutie telefonica cu premierul Sorin Grindeanu in care l-a invitat pe acesta la Palatul Cotroceni pentru o analiza clarificatoare. (...) Presedintele Romaniei vrea sa afle direct de la premier care sunt planurile Guvernului in legatura cu bugetul pe anul 2017. Este o discutie necesara pentru ca exista foarte multe ingrijorari in legatura cu sustenabilitatea acestor masuri si efectele pe care le-ar putea avea asupra economiei", a spus purtatorul de cuvant al Presedintiei.

Ea a aratat ca intalnirea va avea loc miercuri dupa-amiaza si vizeaza planurile Guvernului in legatura cu bugetul, precizand ca la intalnire va participa si ministrul Finantelor, Viorel Stefan.

Potrivit Madalinei Dobrovolschi, ingrijorarile sunt bazate pe cifre si date.

"Nu este strain de nimeni ceea ce se intampla in ultima perioada. La nivelul Administratiei Prezidentiale exista analize serioase, dar ca si cetatean de rand exista aceste ingrijorari bazate pe cifre, pe date. Ingrijorarile acestea sunt pana la nivelul Administratiei Prezidentiale", a mai spus purtatorul de cuvant al sefului statului.

Intrebata daca au existat si discutii cu reprezentantii BNR, Dobrovolschi a precizat ca nu poate confirma sau infirma astfel de discutii.

Citeste si: Liviu Dragnea despre Iohannis: La CSM declaratiile lui Sebastian Ghita ar fi trebuit sa fie subiectul principal Citeste si: Nicusor Dan despre comisia de ancheta ceruta de Dragnea: Vom avea in sfarsit un dialog Dragnea-Ciolos Citeste si: Camera Deputatilor, convocata in sesiune extraordinara pana la sfarsitul lunii ianuarie/ Nicusor Dan: Sesiunea extraordinara, pretext ca Guvernul sa dea OUG Citeste si: Traian Basescu: Dragnea "pretutindenarul" invoca greaua mostenire; In realitate, pesedistii constata ca nu prea exista resurse bugetare pentru a acoperi promisiunile electorale mincinoase Citeste si: Dacian Ciolos reactioneaza la anuntul presedintelui PSD: Dragnea face o scamatorie, gaura de 10 miliarde nu exista

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(103 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Video Klaus Iohannis spune ca are promisiuni din partea premierului Grindeanu ca Guvernul se va incadra intr-un deficit de sub 3% | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 2.4575669765472 seconds.