Vineri, 27 Ianuarie 2017 - 05:19 AM Aleg.RO: Liviu Dragnea: Scrisoarea presedintelui privind referendumul va fi trimisa vineri comisiilor juridice

Publicat de: ---

Antena 3

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la un post de televiziune, ca scrisoarea presedintelui Klaus Iohannis prin care informeaza Parlamentul asupra intentiei sale de a convoca un referendum pe tema justitiei va fi trimisa vineri comisiilor juridice, care vor avea termen de cel mult o saptamana pentru a formula un punct de vedere, scrie <a href="http://news .ro" target="_blank">news.ro.

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului vor fi convocate vineri dupa-amiaza, pe ordinea de zi urmand sa figureze distribuirea comisiilor de specialitate a proiectului de buget pe 2017 si scrisoarea presedintelui Klaus Iohannis pe tema referendumului.

Articolul 11 al Legii referendumului  prevede ca presedintele Romaniei, dupa consultarea Parlamentului, poate cere poporului sa isi exprime vointa prin referendum cu privire la probleme de interes national, problemele care se supun referendumului si data desfasurarii acestuia fiind stabilite de seful statului prin decret.

"Punctul de vedere al Parlamentului asupra referendumului initiat de presedintele Romaniei urmeaza sa fie exprimat, printr-o hotarare adoptata in sedinta comuna a celor doua Camere, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti, in termen de cel mult 20 de zile calendaristice de la solicitarea Presedintelui", noteaza textul legii.

Daca Parlamentul nu isi transmite punctul de vedere in termenul de 20 de zile, seful statului emite decretul privind organizarea referendumului dupa expirarea acestui termen, procedura constitutionala de consultare a Parlamentului considerandu-se indeplinita. Aducerea la cunostinta publica a datei referendumului national se face prin Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si prin presa, radio si televiziune, iar campania pentru referendum incepe la data aducerii la cunostinta publica a datei referendumului.


(202 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Liviu Dragnea: Scrisoarea presedintelui privind referendumul va fi trimisa vineri comisiilor juridice | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 7.3403420448303 seconds.