Luni, 30 Ianuarie 2017 - 06:15 AM Aleg.RO: PNL vrea sa racoleze membri de la proteste: E marea sansa pentru revigorarea partidului

Publicat de: ---

Bursa

Partidul National Liberal vede in protestele din aceste zile o sansa de "revigorare" a formatiunii, dupa esecul din alegerile din decembrie 2016 . O spune chiar un deputat liberal, care ii invita pe tinerii implicati in proteste sa se alature formatiunii de dreapta.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Deputatul liberal Ovidiu Raetchi spune ca tinerii care se implica in aceasta perioada in protestele si in dezbaterea publica iscate pe marginea ordonantelor privind gratierea si modificarea Codului Penal sunt bineveniti in PNL.

"Rezistenta societatii civile in aceste zile impotriva dorintei PSD de a destructura sistemul de justitie este exceptionala. Fara aceasta rezistenta – si fara eforturile presedintelui Iohannis – statul de drept ar fi fost deja grav afectat. Aflat intr-un moment decisiv de reforma interna, dispus sa isi asume erorile trecutului, Partidul National Liberal are – in viziunea mea – datoria de a invita tinerii care se implica civic in aceste zile sa-i alature pentru a pune umarul la renasterea acestui mare partid al dreptei. Ei sunt bineveniti in PNL. Numai oameni ca ei pot schimba in mod profund partidul", spune Ovidiu Raetchi intr-un comunicat.

"Ne place sau nu, inscrierea intr-un partid politic reprezinta cea mai inalta si mai stabila forma de participare publica. Erorile pe care formatiunile consacrate le-au facut de-a lungul timpului pot fi indreptate numai izoland in partid, prin implicare masiva, personajele compromise moral. Ascensiunea unor personaje de tipul Liviu Dragnea sau Victor Ponta nu ar fi fost posibila daca cei pregatiti si dinamici din generatiile noastre ar fi facut politica", sublinaza deputatul liberal.

Ovidiu Raetchi a adaugat ca implicarea tinerilor din societatea civila poate ajuta semnificativ procesul de reforma interna al PNL: "Cu o clasa politica bine-intentionata si curata, episoade care ar fi putut marca Romania pentru urmatorii 10 ani cum a fost Martea Neagra sau cum se anunta a fi ordonantele gratierii, nu ar mai fi avut loc. Este esential pentru procesul de modernizare si reforma interna al PNL ca tineri din societatea civila sa devina membri de partid si, pe termen mediu si lung, sa doreasca sa acceada in forurile de conducere ale partidului. Conventia PNL va reprezenta o noua oportunitate pentru ca tinerii din partid sa arate cum pot contribui la relansarea partidului si la opozitia ferma, transanta, argumentata la PSD".


(298 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

PNL vrea sa racoleze membri de la proteste: E marea sansa pentru revigorarea partidului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.83781695365906 seconds.