Marți, 31 Ianuarie 2017 - 06:19 AM Aleg.RO: Parlamentul din Marea Britanie va ancheta ??tirile false?

Publicat de: ---

romanialibera

O comisie a Parlamentului britanic a lansat o anchetă pe subiectul "știrilor false", după controversele privind rolul pe care le-ar fi jucat acestea in alegerile prezidențiale din SUA . De asemenea, va fi anchetată și campania dinaintea referendumului de anul trecut din Marea Britanie cu privire la Brexit, arată DPA.

"Fenomenul in creștere al știrilor false reprezintă o amenințare la adresa democrației și subminează increderea in media in general", a subliniat Damian Collins, președintele Comisiei pentru cultură, media și sport.

Ancheta va examina "sursele știrilor false, ce anume ii motivează pe cei care le răspandesc și cum sunt folosite in preajma alegerilor și a altor dezbateri politice importante", a precizat Collins, deputat din Partidul Conservator al premierului Theresa May.

Comisia a definit știrile false drept "fenomenul in creștere al diseminării pe scară largă, prin social media și internet, și al acceptării ca fapte a unor informații de proveniență sau acuratețe incertă".

Potrivit comisiei, există sugestii in sensul că "la alegerile din SUA din 2016 alegătorii au fost expuși la un volum posibil fără precedent de știri false și sunt temeri că acest lucru ar fi putut avea un impact semnificativ asupra proceselor democratice".

Comisia parlamentului britanic mai transmite că marile companii de tehnologie trebuie să contribuie la impiedicarea răspandirii de știri false pe platformele de social media.

comenteaza sau vezi comentarii /* (c)


(302 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Parlamentul din Marea Britanie va ancheta ??tirile false? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.4003000259399 seconds.