Marți, 28 Martie 2017 - 05:36 AM Aleg.RO: Taximetristii ameninta ca fac GREVA, inclusiv impotriva soferilor UBER

Publicat de: ---

libertatea

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) solicita adoptarea unei Ordonante de Urgenta a Guvernului prin care ei spun ca va fi eliminata pirateria si toate activitatile neautorizate din transporturi . Printre aceste activitati ei mentioneaza si serviciile UBER. Contrar ei ameninta cu o greva incepand cu 16 aprilie.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Una dintre principalele solicitari ale COTAR este aceea ca aplicatiile de tip UBER sau alte platforme similare sa fie obligate sa se autorizeze. "Cat timp exista o legislatie nationala, nu este posibil ca unii transportatori sa se supuna legilor si altii sa functioneze sfidand aceeasi legislatie, fara a fi sanctionati", spun transportatorii din COTAR, intr-un comunicat de presa remis luni.

Membrii confederatiei au planificat initial o greva pentru finele lunii martie, insa amana protestele care urmare a faptului ca OUG mentionat se afla pe circuitul de avizare.

"Aceasta Ordonanta de Urgenta a plecat spre avizare, catre Ministerul Dezvoltarii si Ministerul de Interne, pe data de 17 martie 2017. Din informatiile noastre, Ministerul Afacerilor Interne sustine aceasta ordonanta. Asteptam acum si sustinerea din partea Ministerului Dezvoltarii si cerem Guvernului sa adopte cat mai repede aceasta Ordonanta. In privinta protestului, pana in prezent nu am primit un raspuns de la Primaria Capitalei, nici ca a fost aprobat, dar nici ca a fost respinsa cererea noastra. Asteptam pana pe 16 aprilie Ordonanta de Urgenta pentru eliminarea pirateriei din transporturile rutiere, iar in cazul in care aceasta ordonanta nu va fi data de guvern, COTAR va organiza actiuni de protest", sustine Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR). 

Citeste si Primul oras din Romania care renunta la culoarea galbena a taxiurilor. Ce culoare va fi OBLIGATORIE

Conform sursei citate, "haosul din piata trasporturilor pune in pericol investitiile companiilor care respecta legea, deoarece fenomenul pirateriei a luat amploare in ultimul timp si a preluat cea mai mare parte din piata".

Totodata taximetristii cer eliminarea unei modificari legislative facute de un deputat "cu anumite interese ascunse". Acesta ar fi introdus la dezbaterile asupra legii taximetriei, 38/2003, doi termeni, respectiv "permanent" si "repetate" care ingreuneaza sanctionarea activitatilor ilegale. "Acesti doi termeni juridici, introdusi cu buna stiinta in textul legii, au facut imposibila actiunea autoritatilor in sensul stoparii fenomenului pirateriei si astfel a luat amploare activitatea neautorizata, in defavoarea economiei romanesti si a firmelor care respecta legea si depun toate eforturile necesare pentru obtinerea autorizatiilor", spune COTAR. Legea in forma amendata cere ca o autorizatie sa fie fie anulata sau suspendata doar daca se constata abateri "repetate" in utilizarea aparatului de taxat in scopul evaziunii.

COTAR subliniaza faptul ca ei nu cer interzicerea UBER ci intrarea acestora in legalitate.

Serviciile UBER sunt insa atragatoaree pentru multi romani, prin promptitudinea oferita in cazul comenzilor si prin conditiile de confort superioare. Deseori taximetristii refuza curse, solicita in mod arbitrat sume umflate pentru prestarea serviciilor, iar comportamenul acestora in trafic si fata de clienti lasa de dorit. Ceea ce este grav este si faptul ca persoanele nemultumite sau inselate de taximetristi nu au unde depune reclamatii, iar sanctiunile aplicate acestora sunt neclare, scrie digi24.ro. 


(615 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Libertatea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Libertatea:

Taximetristii ameninta ca fac GREVA, inclusiv impotriva soferilor UBER | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.