Miercuri, 29 Martie 2017 - 05:31 AM Aleg.RO: Tichetele sociale de gradinita vor putea fi primite si de copiii sub 3 ani si cei peste 6 ani

Publicat de: ---

AMOS News

Tichetele sociale de gradinita vor putea fi primite si de copiii sub 3 ani si cei peste 6 ani . Deputatii au votat, marti, un proiect de lege care elimina varsta maxima pana la care se poate acorda stimulentul educational sub forma de tichete sociale de gradinita, precum si a varstei minime de la care se poate beneficia de acest drept.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Camera Deputatilor a votat, astfel, proiectul de Lege privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.14/2016 pentru modificarea art.2 din Legea nr.248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate, eliminand astfel varsta minima si maxima pentru primirea acestor tichete sociale, scrie libertatea.ro.

Parlamentarii PSD considera ca reglementarile in vigoare, referitoare la varsta maxima a copilului pana la care se poate acorda stimulentul educational sub forma tichetelor de gradinita, erau limitative si discriminatorii.

"Astfel, copilul sub varsta de 3 ani sau cel care implineste varsta de 6 ani si urmeaza invatamantul prescolar, nu mai poate primi tichetul de gradinita, desi participa la aceasta forma de educatie. De asemenea, legea care se aplica in prezent blocheaza accesul copiilor cu dizabilitati ori probleme de invatare la acest program de interes national, cu toate ca specialistii recomanda continuarea procesului educational in gradinita, cu depasirea varstei de 6-8 ani", au transmis social-democratii.

Cum poti sa-ti dai copilul la cresa si la gradinita, fara sa platesti niciun ban

Potrivit deputatilor PSD, prin aceste limitari erau afectati aproximativ 29.000 de copii din familii defavorizate, care ar urma sa abandoneze cursurile invatamantului prescolar, consecinta fiind sansele mici de integrare in invatamantul gimnazial si ulterior riscul de excluziune sociala, care aduce cu sine noi probleme.

Legea 248/2015 prevedea ca tichetele sociale pentru gradinita, in valoare de 50 de lei, se acorda pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani care frecventeaza gradinita. Cunoscuta drept Legea "Fiecare Copil in Gradinita", proiectul viza reducerea abandonului scolar, a saraciei si inechitatii sociale, acordarea tichetelor sociale fiind conditionata de prezenta zilnica a copiilor la gradinita. Tichetele sociale pentru gradinita pot fi utilizate doar pentru alimente, produse de igiena, de imbracaminte, incaltaminte si rechizite, care vor putea fi achizitionate doar din magazinele afiliate acestui sistem.


(455 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Tichetele sociale de gradinita vor putea fi primite si de copiii sub 3 ani si cei peste 6 ani | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55790495872498 seconds.