Vineri, 07 Aprilie 2017 - 05:27 AM Aleg.RO: REFERENDUM: Cetatenii turci din Romania VOTEAZA pentru modificarea Constitutiei propusa de Erdogan

Publicat de: ---

romanialibera

”Ambasada Turciei la Bucuresti va informeaza ca referendumul privind modificarea Constitutiei Turciei va avea loc in Romania intre 6-9 aprilie 2017 . In acest interval, cetatenii turci cu varsta peste 18 ani, inregistrati in sistemul de vot in strainatate, vor putea vota intre orele 09:00-21:00 prezentandu-se la sediul Ambasadei la Bucuresti sau la Consulatul General al Republicii Turcia la Constanta. Pe baza unui act de identitate emis de autoritatile turce, toti cetatenii turci inscrisi in registrul electoral din strainatate au dreptul sa voteze la aceste doua misiuni diplomatice in Romania”, anunta Ambasada Turciei la Bucuresti, intr-un comunicat de presa.

Conform informatiilor oferite de Consiliul Electoral Suprem al Turciei, in Romania se afla 6351 de votanti inregistrati. Numarul votantilor poate fi insa unul mai mare, pentru ca toti alegatorii inregistrati in strainatate au dreptul de a vota in orice sectie de votare din afara tarii.

La ultimele alegeri, prezenta la vot a alegatorilor turci pe teritoriul Romaniei a fost de 30% din totalul votantilor inregistrati.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

In Germania, Austria, Belgia, Franta, Elvetia si Danemarca votula inceput inca din 27 martie. Circa 1,4 milioane de persoane sunt asteptate sa voteze in Germania, unde se afla cea mai mare comunitate turca din diaspora.

Referendumul din Turcia privind revizuirea Constitutiei vizeaza inlocuirea sistemului parlamentar cu cel prezidential si ii va permite presedintelui sa emita decrete, sa declare stare de urgenta, sa numeasca ministri si oficiali de stat cu rang inalt si sa dizolve legislativul.

"Spuneti da la urne, cat mai multi. Haideti sa dam un raspuns necesar celor care promoveaza practici fasciste, acei nepoti ai nazismului. Cei care incearca sa-i impiedice pe fratii si surorile noastre din Europa sa voteze pot face asta cat vor ei. Fratii nostri din Europa vor umple acele urne de vot. Nu vom permite ca trei sau cinci fascisti europeni sa afecteze onoarea acestei tari", a spus Erdogan in cadrul unui miting in provincia nordica Rize.

Tensiunile dintre Turcia si Europa au inceput in luna martie, cand Olanda si Germania au blocat dreptul de participare la mitinguri ale comunitatii turce pentru ministrii guvernului de la Ankara.

In Turcia, oamenii vor fi chemati la vot in data de 16 aprilie.

Citeste si: Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, masuri pentru colectarea gunoiului din Sectorul 4 Citeste si: Dragnea REPROSEAZA ministrilor intarzierea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investiti, care a generat interes financiar „URIAS” in lume Citeste si: Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu: Ma astept, din intuitie, ca Iohannis sa intoarca Legea salarizarii unitare in Parlament Citeste si: Dragnea: Auditul DNA, DIICOT, PG, anuntat de Toader, sa aiba Raport final; altfel e iar o declaratie Citeste si: Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache: Introducerea unui prag pentru abuzul in serviciu este obligatorie Citeste si: Dragnea anunta ca va propune „autosuspendarea” deputatului AKM, Catalin Radulescu, intrucat acestuia „nu i-a iesit”

 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'sc-mediafax', container: 'taboola-taboola-mediafax_sponsored', placement: 'taboola-Mediafax_sponsored', target_type: 'mix', tracking: 'utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery' }); window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'organic-mediafax', container: 'taboola-taboola-mediafax_organic', placement: 'taboola-Mediafax_organic', target_type: 'mix', tracking: 'utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery_mediafax' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Share pe Facebook


(217 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

REFERENDUM: Cetatenii turci din Romania VOTEAZA pentru modificarea Constitutiei propusa de Erdogan | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67488408088684 seconds.