Vineri, 07 Aprilie 2017 - 05:27 AM Aleg.RO: Apropiati ai lui Dragnea si Tariceanu, pusi in conducerea Petrom

Publicat de: ---

Money.ro Secretarul general al Guvernului, apropiat de Dragnea, si omul ALDE de la Cotroceni, propusi administratori la OMV Petrom, in contul actiunilor detinute de stat la companie . Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.04.2017, 12:14 | Actualizat: 06.04.2017, 12:14

Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, un apropiat al sefului PSD Liviu Dragnea, si Radu Cojocaru, fost deputat PNL si in prezent reprezentant al ALDE in Comisia Prezidentiala privind Proiectul de Tara de la Cotroceni, au fost propusi de catre Ministerul Energiei pentru a ocupa cele doua pozitii de reprezentant al statului roman in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, propunerile urmand sa fie supuse votului actionarilor companiei in AGA din 25 aprilie, informeaza Profit.ro.

 

Ministerul Energiei detine, in numele statului roman, 20,64% din actiunile celui mai mare producator de titei si gaze din Romania. Busuioc si Cojocaru ii vor inlocui in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom pe actualii repezentanti ai statului, George Baesu, seful Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), numit in 2013, si Dan Manolescu, fost secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, actualmente partener la firma de consultanta fiscala, contabilitate si audit Soter&Partners, care este administrator OMV Petrom de anul trecut.

 

Membrii Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom urmeaza sa fie votati in AGA din 25 aprilie pentru un mandat de 4 ani. Remuneratia neta a administratorilor OMV Petrom va fi de 20.000 euro pe an, la care se va adauga o remuneratie neta de 4.000 euro pe sedinta pentru cei care sunt membri ai Comitetului de Audit al Consiliului de Supraveghere si de 2.000 euro pe sedinta pentru membrii Comitetului Prezidential si de Nominalizare din cadrul Consiliului.

 

Consiliul de Supraveghere are in subordine Directoratul companiei, condus de Mariana Gheorghe.

 

Numirea lui Mihai Busuioc in functia de secretar general al Guvernului a fost prima decizie luata de premierul Sorin Grindeanu, pe 5 ianuarie 2017, la mai putin de o ora de la investirea noului Guvern PSD-ALDE. Anterior, el a exercitat functia de secretar general al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, fiind numit in perioada in care Liviu Dragnea a fost titular al portofoliului respectiv, incepand cu 2012.

 

Mihai Busuioc a mai fost membru in Consiliile de Administratie ale companiilor energetice de stat Romgaz si Transgaz, precum si in cel al Santierului Naval 2 Mai SA Mangalia. El este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti si al mai multor cursuri postuniversitare, inclusiv la Colegiul National de Aparare.

 

La jumatatea lunii februarie 2017, in calitate de secretar general al Guvernului, Mihai Busuioc a fost audiat la DNA, in calitate de martor, in dosarul privind elaborarea OUG nr. 13 vizand modificarea codurilor penale, abrogata ulterior printr-o alta ordonanta de urgenta.

 

Cealalta propunere a Ministerului Energiei pentru Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom este Radu Cojocaru, fost deputat PNL in legislatura 1996-2000, iar in prezent membru, la propunerea ALDE, in Comisia Prezidentiala privind Proiectul de Tara infiintata de presedintele Klaus Iohannis. Cojocaru este absolvent al Facultatii de Electronica din cadrul Politehnicii Bucuresti, iar inainte de Revolutie a fost inginer la Navrom Constanta si la Romcontrol Data, companie mixta romano-americana infiintata de statul comunist in parteneriat cu americanii de la Control Data Corporation, care producea componente periferice pentru calculatoare.

 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-thumbnails', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });


(291 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Apropiati ai lui Dragnea si Tariceanu, pusi in conducerea Petrom | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.48932600021362 seconds.