Luni, 10 Aprilie 2017 - 04:56 AM Aleg.RO: "Parcagiii" ar putea fi sanctionati cu munca in folosul comunitatii sau chiar sa ajunga la inchisoare

Publicat de: ---

Money.ro

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi anunta ca va depune un proiect de lege care combate fenomenul „parcagiilor", acestia urmand sa fie obligati sa presteze munca in folosul comunitatii si chiar sa ajunga in inchisoare daca recidiveaza .

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Proiectul lansat in dezbatere publica prevede ca "parcagiii" pot fi sanctionati fie cu prestarea a 50 de zile de activitati neremunerate in folosul comunitatii, fie cu condamnarea la inchisoare daca infractiunea este infaptuita de mai multe ori:

„Am lansat in dezbatere publica un proiect de lege care mi-a fost solicitat in ultima vreme de catre societatea civila si care isi propune sa combata exploatarea ilicita a locurilor de parcare. Suntem familiarizati cu fenomenul „parcagiilor" de serviciu, mai ales in Bucuresti si marile orase, si care a capatat amploare in ultima vreme: uneori prin amenintari, prin folosirea unui limbaj licentios, diverse persoane care nu au niciun drept asupra locurilor de parcare le blocheaza si conditioneaza ocuparea acestora. O realitate sociala care a scapat de sub control si care are nevoie de un raspuns pe masura", spune initiatorul proiectului, Ovidiu Raetchi.

Acesta spune ca infractiuni similare sunt sanctionate cu inchisoarea sau amenda, potrivit Codului Penal:

„Potrivit proiectului de lege pe care l-am initiat, cel care infaptuieste aceasta infractiune pentru prima data are posibilitatea de a presta un numar de 50 de zile de activitati neremunerate in folosul comunitatii. In cazul in care repeta infractiunea, atunci cel care percepe o taxa de parcare fara sa aiba autorizare in acest sens sau drept de folosinta asupra spatiului respectiv poate fi sanctionat cu inchisoare de la 6 luni la 1 an. La ora actuala, Politia nu dispune de o legislatie clara si eficienta pentru combaterea acestui fenomen", declara Raetchi.

Proiectul de lege va fi depus in perioda urmatoare la Camera Deputatilor.

Citeste si Ovidiu Raetchi solicita presedintelui Iohannis si Parlamentului extinderea Pactului pentru Aparare


(213 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

"Parcagiii" ar putea fi sanctionati cu munca in folosul comunitatii sau chiar sa ajunga la inchisoare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71768403053284 seconds.