Luni, 10 Aprilie 2017 - 04:56 AM Aleg.RO: Ovidiu Raetchi (PNL) propune sanctionarea penala a parcagiilor cu inchisoare pana la doi ani

Publicat de: ---

Antena 3

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a anuntat ca va depune la Parlament un proiect de lege prin care perceperea unei taxe de parcare de catre persoane neautorizate devine infractiune, cei vinovati de aceasta fapta putand ajunge la inchisoare in cazul in care recidiveaza, potrivit <a href="https://www .news.ro/politic-intern/deputatul-ovidiu-raetchi-pnl-propune-sanctionarea-penala-a-parcagiilor-cu-inchisoare-pana-la-2-ani-1922403909442017041116897794" target="_blank">News.ro.

„Am lansat in dezbatere publica un proiect de lege care mi-a fost solicitat in ultima vreme de catre societatea civila si care isi propune sa combata exploatarea ilicita a locurilor de parcare. Suntem familiarizati cu fenomenul «parcagiilor» de serviciu, mai ales in Bucuresti si marile orase, si care a capatat amploare in ultima vreme: uneori prin amenintari, prin folosirea unui limbaj licentios, diverse persoane care nu au niciun drept asupra locurilor de parcare le blocheaza si conditioneaza ocuparea acestora. O realitate sociala care a scapat de sub control si care are nevoie de un raspuns pe masura”, anunta Ovidiu Raetchi.

El motiveaza initiativa prin faptul ca politia nu dispune de o legislatie clara care sa-i permite combaterea fenomenului. Potrivit proiectului de lege, ”perceperea unei taxe pentru parcare, in orice mod si cu orice titlu, de catre o persoana care nu are autorizare in acest sens sau care nu are cel putin un drept de folosinta asupra spatiului respectiv se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an”. În cazul in care taxa este perceputa pe o proprietate publica sau privata a statului, pedeapsa este inchisoarea intre 9 luni si 2 ani.


(280 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Ovidiu Raetchi (PNL) propune sanctionarea penala a parcagiilor cu inchisoare pana la doi ani | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58704209327698 seconds.