Luni, 10 Aprilie 2017 - 04:56 AM Aleg.RO: Liviu Dragnea, mesaj dupa atentatele din Egipt

Publicat de: ---

Antena 3

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, si-a exprimat duminica seara, solidaritatea cu poporul egiptean, afirmand pe pagina sa de socializare ca sustine eforturile de combatere a fenomenului terorist, in oricare dintre formele sale . 

Acesta a facut un bilant al saptamanii care se incheie, enumerand atacurile din Siria si Stockholm, atentatul de la Sankt Petersburg, dar si decesul romancei ranite in atentatul de la Londra. 

"Din pacate, nici in Duminica Floriilor, nu am fost crutati de noi atacuri teroriste. Peste 40 de persoane si-au pierdut viata si alte cateva zeci au fost ranite in atacurile asupra bisericilor copte din localitatile Tanta si Alexandria din Egipt. Suntem solidari cu poporul egiptean si sustinem eforturile de combatere a fenomenului terorist, in oricare dintre formele sale! Un bilant tragic al acestei saptamani: atacul cu arme chimice din Siria, atacul terorist din Stockholm, atentatul de la Sankt Petersburg, iar astazi, din nou, de doua ori, atacuri teroriste in biserici, adica exact lacasele care, prin definitie, sunt dedicate pacii... si, tot in saptamana care se incheie, romanca ranita in atentatul de la Londra a incetat din viata", a afirmat Liviu Dragnea. 

Doua atacuri au avut loc duminica asupra a doua biserici crestine din Egipt, soldate conform unui bilant provizoriu, cu 36 de morti si peste o suta de raniti. 

Ambele atacuri au fost revendicate de catre Gruparea jihadista Statul Islamic (SI). 

"Echipe ale Statului Islamic au condus atacurile impotriva a doua biserici, la Tanta si Alexandria", a anuntat agentia de propaganda a SI, Amaq, intr-un comunicat distribuit pe retelele de socializare. 

În ambele atacuri s-a produs o explozie in incinta bisericilor, cel putin in cazul celui de-al doilea atentat autoritatile confirmand ca a fost executat de un terorist kamikaze care si-a detonat centura exploziva. 

Primul atac a vizat o biserica crestina copta din orasul Tanta, situat in Delta Nilului, bilantul victimelor fiind pana in prezent de 25 de morti si 78 de raniti. 

Al doilea atac a fost comis cateva ore mai tarziu impotriva bisericii crestine Sfantul Marcu din orasul Alexandria, ultimul bilant al victimelor fiind de 11 morti si 35 de raniti. Papa Teodor al II-lea al Alexandriei a participat la slujba din aceasta biserica si a plecat de acolo cu putin timp inaintea deflagratiei. 

Aceste atentate asupra bisericilor crestine din Egipt survin cu trei saptamani inaintea vizitei pe care Papa Francisc o va efectua in aceasta tara.

Sursa: Agerpres


(266 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Liviu Dragnea, mesaj dupa atentatele din Egipt | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53746700286865 seconds.