Mari, 11 Aprilie 2017 - 05:06 AM Aleg.RO: Elevele care au transmis „ora de istorie” a familiei Ritzi pe facebook vor avea media 6 la purtare

Publicat de: ---

Bursa

Cele doua eleve de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Petrosani, care au transmis in direct, pe facebook, ora de istorie „predata”, in care se discuta despre familia primarului Tiberiu Iacob-Ritzi, vor avea nota la purtare scazuta la 6, aceasta fiind decizia Consiliului profesoral .

Directorul liceului in care a avut loc incidental devenit public prin intermediul transmisiunii efectuate de eleve spune ca analiza efectuata de profesorii de la clasa si de intregul grup profesoral al unitatii de invatamant s-a soldat cu doua sanctiuni paralele.

„Cele doua eleve au fost mutate intr-o clasa paralela, iar la sfarsitul anului vor avea la purtare media 6”, a precizat Camelia Paraschiv, directorul Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroonpfjlgpdy', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

Totodata, directorul Colegiului a mai spus ca si ancheta derulata impotriva cadrului didactic este in etapa de finalizare.

Comisia de cercetare a profesorului de istorie, Valentin Stoica, a extins verificarile la toate clasele la care cadrul didactic preda. Elevii profesorului au fost chestionati printr-un formular intocmit de comisia de cercetare disciplinara. Astfel, spun reprezentantii unitatii scolare, s-a urmarit a analiza de ansamblu a activitatii didactice a profesorului.

“Comisia de ancheta va veni cu o propunere, iar Consiliul de Administratie va fi cel care va lua decizia finala”, a mai spus Camelia Paraschiv.

In urma cu cateva saptamani, o ora de istorie a profesorului Valentin Stoica a fost transmisa live pe contul de Facebook al unei eleve. Fata si colega ei de banca dialogau cu mediul virtual in timp ce cadrul didactic preda o lectie de istorie in care, la un capitol legat de “Stat si puterea lui legislativa si executiva”, a exemplificat cu pasaje din istoria contemporana, pasaje care vizau familia primarului din Petrosani, TIberiu Iacob-Ridzi, si a sotiei lui, fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob- Ridzi.

Profesorul le-a explicat elevilor cum a furat Monica Iacob-Ridzi, desi avea copil mic acasa.

„Cand bagi mana pana aici in bani, nu te gandesti ca ai copii mici acasa (...) Cand stii ca ai copil mic acasa te apuci sa faci tampenii si umbli cu bani publici si furi din bani ca sa te aresteze astia... Esti tampit? Si dupa aia urli ca ai copii mici? Pai cand ai furat n-ai avut copii mici?”, se aude, in transmisia pe facebook, vocea cadrului didactic.

In dialogul cu elevii, profesorul a explicat cum fostul deputat de Hunedoara, dar si ministru al Tineretului si Sportului, provine dintr-o familie „destul de bogata”.

”Ei sunt foarte bogati. Deci Monica provine dintr-o familie destul de bogata. Tibi, si el momarlan de-al nostru, are si el ceva banuti, nici el nu-i sarac. Deci nu-i o familie saraca”, a mai spus profesorul de istorie.

Tot profesorul le-a explicat elevilor ca ”dupa fapta vine rasplata” si, in plus, a emis si pareri despre starea de sanatate a Monicai Iacob-Ridzi.

”Ai grija ce faci ca s-ar putea sa se intoarca impotriva ta. Dar legat de boala si de cancer, nu va faceti probleme ca eu sunt sigur, sunt aproape sigur ca ea nu e bolnava. Sunt vrajeli ca sa mai stea prin spitale, sa iasa mai repede”, a mai spus profesorul.

Elevii au aflat de la profesorul de istorie, ca Monica Iacob-Ridzi are radacini italiene.

”Ea provine dintr-o familie cu radacini in Italia. Am inteles ca familia are ceva matusi, unchi prin Italia care-s plini de bani, is niste conti, baroni din astia italieni, cu castele... deci nu le plangem noi de mila. Si Tibi-i momarlan, ce ai vazut vreun momarlan sarac?”, a completat cadrul didactic.

Citeste si: Accidentul feroviar din Hunedoara. Unicom Tranzit, firma cu trenul deraiat la Merisor, nu exclude o eroare umana Citeste si: Ministerul Muncii: Indemnizatiile de somaj si pensiile se vor plati mai repede in luna aprilie Citeste si: Ministerul Muncii vrea prelungirea perioadei de plata a asigurarilor de catre cei care n-au cotizat Citeste si: Un sofer de microbuz scolar, depistat in trafic baut, a fost amendat de politisti Citeste si: Ambasada Italiei, ANUNT despre vanzarea prin licitatie a unui parc de pe Calea Victoriei, Bucuresti Citeste si: Avocatii lui Liviu Dragnea au cerut sesizarea Curtii Europene de Justitie in dosarul "Referendumul", considerand ca li se refuza accesul la probe. Ce a decis instanta suprema

 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'sc-mediafax', container: 'taboola-taboola-mediafax_sponsored', placement: 'taboola-Mediafax_sponsored', target_type: 'mix', tracking: 'utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery' }); window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'organic-mediafax', container: 'taboola-taboola-mediafax_organic', placement: 'taboola-Mediafax_organic', target_type: 'mix', tracking: 'utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery_mediafax' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrovdgqfjqmdt', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroycpjcmgity', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

Share pe Facebook


(998 afiri)

 

Link-uri înrudite

· Alte tiri din sursa
Bursa

· Alte tiri de la ---


Azi: Cea mai citit tire din sursa Bursa:

Elevele care au transmis „ora de istorie” a familiei Ritzi pe facebook vor avea media 6 la purtare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparin autorilor. Nu suntem responsabili pentru coninutul acestora.
Page created in 0.5427508354187 seconds.