Luni, 22 Iulie 2019 - 07:57 AM 2018: Anul unui centenar întârziat - cuvânt înainte la volumul "saptezile 2018"

Publicat de: b.belciug

AMOS News Agenția independentă de presă AMOS News a editat volumul „SAPTEZILE 2018” care cuprinde comentariile săptămânale dedicate evenimentelor interne, constituind astfel o veritabilă cronică - ilustrată cu caricaturile din rubrica „ANDOGRAFIA ZILEI” - a ceea ce s-a întâmplat notabil pe parcursul ultimului an calendaristic.

2018: Anul unui centenar întârziat

Este cel de al șaselea an în care agenția AMOS News și-a făcut datoria de cronicar al actualității consemnând în calupuri săptămânale (șaptezile) evenimentele și declarațiile pe care reporterii săi le-au considerat a fi semnificative pentru intervalul de istorie traversat.

A fost un an dens, marcat de falia tot mai adâncă dintre forțele politice aflate la putere și cele din opoziție, sub privirile unui președinte eliberat de restricțiile constituționale și implicat până în gât în susținerea uneia dintre părți. În acest al patrulea an al mandatului său Iohannis a pus în practică noțiunea de președinte - ju(de)cător, brevetată de Băsescu. În același timp a fost și anul Justiției ca temă principală a dialogurilor politice contondente în care fiecare dintre părți s-a erijat în apărătoare a acesteia în fața abuzurilor celorlalți. Dezvăluirile referitoare la activitățile binomului SRI - DNA și apoi trinom (SRI - DNA - ÎCCJ) au ținut afișul disputelor în care taberele aproape că s-au confundat prin variațiile de apartenență.După două remanieri la vârf alianța la guvernare a părut să își găsească un echilibru cu un nou premier scos din jobenul lui Dragnea, la fel că primii doi, dar unul cu mai puține ambiții personale. Peste tot acest alambicat peisaj intern s-a suprapus dispută dintre taberele europarlamentare care au antrenat (unii mai puțin, alții mai mult) susținătorii externi interesanți din varii motive. Evenimentul central al anului nu a fost, așa cum se spera, Centenarul, ci controversa stupidă lansată de la vârful politicii legată de capacitatea Guvernului de a gestiona președinția Consiliului, misiune care a stat într-un echilibru precar până în preziua transferului de responsabilități comunitare. Una peste altă, a fost un an care nu s-a deosebit de precedenții prin nimic din ceea ce ar fi putut semnala un progres.

Octavian Andronic


(1773 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la b.belciug


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

2018: Anul unui centenar întârziat - cuvânt înainte la volumul "saptezile 2018" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53372716903687 seconds.