Marți, 26 Iulie 2005 - 08:10 AM Aleg.RO: E curent in biroul premierului: Tariceanu i-a spus lui Stolojan ca are usa deschisa!

Publicat de: Lacramioara Rosculet

gardianul Dilema liberalilor legata de pozitionarea fostului presedinte al partidului ramane inca in discutie "Usa PNL este oricand deschisa pentru Theodor Stolojan", a declarat ieri, la Senat, presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu. Liderii locali ai Partidului National Liberal au invins de data aceasta gruparile pro Stolojan si pro Tariceanu din PNL, reusind sa-l convinga pe liderul lor sa aiba o discutie cu fostul sef al PNL, care sa clarifice situatia incendiara din partid. Asa ca, ieri dimineata, seful liberal a avut o intrevedere tête-à-tête cu Stolojan la Palatul Victoria, in cadrul careia, potrivit premierului, s-au dezbatut toate subiectele legate de situatia actuala si de perspectiva din PNL. "Domnul Stolojan mi-a spus ca este foarte preocupat de persistenta unor dispute in interiorul partidului si ca vede ca aceasta situatie nu este utila pentru PNL. Considera, ca si mine, ca toate acestea se pot rezolva numai in cadrul organismelor statutare", a adaugat Tariceanu.


Cu bratele deschise

Pentru a evita, cel putin aparent, o noua criza liberala si pentru calmarea spiritelor, liderul PNL, s-a aratat dispus sa il accepte pe Stolojan in randurile partidului, in cazul in care acesta doreste sa se implice in activitatea politica a PNL. Tariceanu a precizat ca fostul lider liberal nu si-a exprimat nici un punct de vedere in acest sens, el urmand sa ia o decizie in perioada urmatoare. "Nu am discutat despre oferta. I-am explicat ca exista disponibilitate si in ceea ce ma priveste, si la nivelul conducerii PNL de a se implica si, daca va dori sa o faca, suntem oricand dispusi sa ascultam", a precizat premierul, chiar daca multe voci din PNL nu doreau, vineri, revenirea lui Stolojan in randurile lor. Tariceanu a refuzat insa sa spuna in ce fel i se va permite lui Stolojan sa se implice in politica de partid sau chiar de guvern, decizia fiind a consilierului prezidential. Punctul comun al intrevederii pare sa fi fost ingrijorarea celor doi lideri fata de situatia de criza creata in PNL si posibilitatea detensionarii acesteia. "Domnul Stolojan ca si mine suntem preocupati ca PNL sa fie in perspectiva un partid puternic si Alianta la fel", a mai spus Tariceanu.


Sa vina sa ne vindece

Implicarea de orice natura a lui Theodor Stolojan in PNL sau in guvern este agreata si de alti lideri liberali si este vazuta ca un panaceu pentru PNL. De exemplu, ministrul finantelor, Ionut Popescu, a declarat ca implicarea lui Stolojan in viata PNL "este de natura sa detensioneze starea actuala". El a adaugat ca nu stie care este varianta pe care o doreste Stolojan, dar ca implicarea acestuia in viata de partid este benefica. Implicarea fostului sef de partid in plan guvernamental este discutabila, in opinia lui Popescu. "Si asta poate fi discutat. Repet, depinde ce isi doreste domnul Stolojan", a aratat ministrul de finante. El nu a exclus posibilitatea sa aiba o discutie cu Stolojan pe aceasta tema, dupa care ar putea sa ofere detalii in plus. El a precizat ca vorbeste deseori cu Theodor Stolojan, dar nu pe teme politice, ci pe probleme cum ar fi Codul fiscal. Pentru Ionut Popescu, "guru" Stolojan ar fi o prezenta benefica pentru PNL, iar liberalii ar avea de castigat.


Oferta lui trebuie discutata in PNL

Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a apreciat intalnirea de taina dintre Tariceanu si Stolojan si a precizat ca nu exista un conflict intre cei doi. El si-a exprimat convingerea ca vor avea loc discutii in continuare pentru ca partidul sa mearga si mai bine. Intrebat daca sustine varianta Stolojan - premier, Flutur a precizat ca oferta lui Stolojan, daca ea exista, trebuie sa se discute in toate forurile partidului. Pentru Flutur, oferta Stolojan este aceea de a se implica in politica de partid. Ministrul a spus ca discutia dintre Tariceanu si Stolojan era necesara si a clarificat o serie de probleme, intrucat Theodor Stolojan este asteptat sa se implice in continuare in PNL. "Azi, PNL are un presedinte, un prim-ministru. De aici trebuie pornit si, daca Theodor Stolojan s-a oferit sa se implice pentru ca starea de sanatate ii permite, cred ca trebuie luat in seama si salut ideea premierului Tariceanu de a discuta cu Theodor Stolojan, lucru care cred ca a transat problema in PNL", a mai spus Gheorghe Flutur.


(425 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Lacramioara Rosculet


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

E curent in biroul premierului: Tariceanu i-a spus lui Stolojan ca are usa deschisa! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60529398918152 seconds.