Marți, 26 Iulie 2005 - 08:11 AM Aleg.RO: Basescu: Romania este un bun partener pentru NATO!

Publicat de: Claudia Cristofan

gardianul Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a participat, ieri, la ceremonia de sosire in portul Constanta a fregatei "Regina Maria", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. In cadrul discursului sustinut cu acest prilej, seful statului a subliniat importanta deosebita pe care o marcheaza intrarea in serviciu a fregatei "Regina Maria", tara noastra devenind "un furnizor si nu un simplu consumator de securitate", inclusiv in misiuni navale, alaturi de cele aeriene, terestre sau in misiuni ale serviciilor de informatii ale Armatei.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a apreciat ca fortele navale romane dobandesc, in virtutea evenimentului de astazi, capabilitatea de a raspunde "comandamentelor de securitate nationala ale Romaniei la Marea Neagra". "Romania devine, prin dotarea de care dispune, un bun partener pentru statele membre NATO. Capacitatile disponibile ne fac un partener sigur, un partener cu o dotare corespunzatoare, care se poate angaja in misiuni pe orice mare si ocean al lumii", a declarat seful statului.

"Lupta antiterorista este unul din obiectivele majore ale structurilor de securitate ale Romaniei, iar capacitatea noastra de a contribui la controlul traficului de orice tip, in Marea Neagra si in alte mari si oceane ale lumii, este o contributie importanta pe care Romania o aduce in lupta impotriva pericolului numarul unu care ameninta lumea in momentul de fata", a mai spus presedintele Basescu. Pentru moment, in Romania nivelul de alerta terorista ramane in continuare albastru, ceea ce inseamna precaut, se arata intr-un comunicat al SRI, transmis cu putin timp in urma.


(486 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Claudia Cristofan


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Basescu: Romania este un bun partener pentru NATO! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57504105567932 seconds.