Marți, 26 Iulie 2005 - 08:16 AM Aleg.RO: Opoziția nu crede în sondaje

Publicat de: ---

azi Potrivit unui sondaj de opinie de tip Omnibus realizat de CURS, care a fost dat publicității joia trecută, 45% dintre repondenți ar vota cu Alianța D.A. PNL-PD, 30% cu PSD, 10%cu PRM, 6% cu UDMR și 3% cu Partidul Conservator. PNG, PIN și PPCD ar fi votate, fiecare, de 1% dintre cei chestionați, iar 3% optează pentru alt partid în afara celor menționate. Nehotărâți sau nu votează 43% dintre cei chestionați.
"Cea mai rapidă erodare!"
Președintele PSD, Mircea Geoană, a apreciat, vinerea trecută, că erodarea actualei puteri a fost cea mai rapidă din istoria post-decembristă a României, dar că sporirea procentului PSD nu înseamnă o garanție că formațiunea social-democrată este o alternativă.
"Niciodată după numai șase luni de zile de la preluarea puterii, o nouă putere nu s-a erodat atât de rapid", a declarat Geoană, la Focșani.
Referindu-se la creșterea înregistrată de partidul pe care îl conduce, Mircea Geoană consideră că aceasta "nu reprezintă și garanția faptului că suntem o alternativă la actuala putere. Pentru asta, trebuie să fim și noi mai uniți și viguroși în acțiunea noastră politică".
"Să vedem dacă nu cumva promisiunea portocalie de acum șapte luni de zile nu a fost decât un imens balon de săpun, dar în egală măsură și PSD-ul are treabă de făcut:de reformat în interior, de curățat, pentru a deveni o alternativă credibilă la actuala putere", a adăugat Geoană.

"Deformare gravă a voinței poporului"
PRM denunță rolul "malefic" al tuturor firmelor și institutelor de sondare a opiniei publice, pe care le acuză de "complicitate la fraudă și la deformarea gravă a voinței poporului român", a declarat Corneliu Vadim Tudor, președintele acestui partid.
Sondajele CURS, INSOMAR și IMAS arată că PRM ar avea între 10 și 12%, dar, "în realitate, are dublu și popularitatea lui este în creștere" - consideră Vadim Tudor, care îi amenință pe cei de la respectivele institute cu pușcăria, în cazul în care partidul lui va prelua puterea.


(464 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Opoziția nu crede în sondaje | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55206394195557 seconds.