Vineri, 29 Iulie 2005 - 08:58 AM Aleg.RO: Stolojan - a cincea roată la căruța liberală?

Publicat de: Octavian Andronic

AMOS News Absolut de neînțeles și foarte greu de acceptat, inițiativa prin care consilierul prezidențial Theodor Stolojan (fost aspirant la fotoliul de președinte) își oferă serviciile - ca o traseistă de centură - eventualilor clienți din automobilele liberale care parcurg traseul. În primul rând pentru că funcția pe care a acceptat-o (sper că Băsescu nu l-a 'șantajat' pentru a ocupa spațiosul birou de la Cotroceni) ar fi trebuit să-i ocupe suficient timp pentru a nu-i mai rămâne prea multe disponibilități de analiză politică - care este de resortul unui alt consilier - iar președinția nu se lăfăie, în mod evident, în idei și programe de această natură, unul dintre punctele nevralgice, dealtfel, ale politicii prezidențiale.

În al doilea, pentru că partidul în a cărui bucătărie dorește să se implice, abia și-a ales structurile de conducere și și-a structurat programul politic.

Dacă oferta dlui Stolojan venea înainte de congres, mai avea o noimă. Așa apare pur și simplu ca o acțiune de auto-băgare în seamă a unui personaj în criză de ocupație.

Nu vreau să spun că PNL nu traversează un moment delicat al existenței sale - acela al acceptării, de nevoie, a supremației partenerului minoritar, un partener agresiv și lipsit de scrupule - cel puțin asta fiind impresia pe care o lasă acțiunea sa teleghidată prin dl Boc - dar nu cred că este atât de covârșit încât să nu poată să-și rezolve problemele în stilul înaintașilor - prin sine însuși!

Dealtfel, votul reprezentanților filialelor (vot nestatutar, dar util ca mesaj) a și dovedit acest lucru, aruncând oferta dlui Stolojan în derizoriu. Problema care se pune, de fapt, în PNL, ține de tradiționala luptă pentru putere.

Este evident că victoria lui Tăriceanu nu a fost pe placul unei bune părți a partidului care, dealtfel, și-a văzut confirmate temerile și rezervele prin p restația sinuoasă și nesigură de până acum a premierului.

Această parte a fost și alimentată, la momentul oportun, de acea aripă... zburătoare (Flutur și Muscă) aflată mai degrabă în subordinea președintelui decât a premierului, care ar fi dorit ca anticipatele să rămână obiectivul primordial al Alianței (unul dintre 'disidenți' sperând chiar să joace un rol mai important în viitoarele structuri decât cel pe care-l joacă acum pe câmpiile invadate de ape ale agriculturii).

Tentativa de puci a eșuat, pentru moment. Asta nu înseamnă că ea nu se va reedita, mai ales dacă Tăriceanu va insista să adopte o poziție mai puțin flexibilă în fața prețioaselor indicații prezidențiale.


(1007 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Octavian Andronic


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Stolojan - a cincea roată la căruța liberală? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56975102424622 seconds.