Sâmbătă, 29 Ianuarie 2005 - 11:11 AM Aleg.RO: PSD îl acuzã pe presedinte...

Publicat de: ---

azi ...cã, prin declaratiile sale, apãrã si promoveazã interesele PD PSD îl acuzã pe presedintele Traian Bãsescu cã, prin declaratiile sale, apãrã si promoveazã interesele partidului pe care l-a condus, în loc „sã fie presedintele tuturor românilor", dând astfel dovadã de o „conduitã" anticonstitutionalã, se aratã într-un comunicat remis, ieri, presei.
„Partidul Social Democrat doreste sã reaminteascã sefului statului si opiniei publice cã, în toatã perioada 2001-2003, Partidul Democrat s-a opus, în mod ridicol si descalificant, primirii partidului nostru ca membru cu drepturi depline al Internationalei Socialiste. PSD îi reaminteste presedintelui Bãsescu cã, în perioada 2001-2004, partidul domniei sale a refuzat participarea la evenimente organizate de Internationala Socialistã si Partidul Socialistilor Europeni, chiar si atunci când acestea au avut loc în România, iar atunci când Partidul Democrat a participat, reprezentarea a fost de mâna a doua, fãrã nici o consecintã asupra dezbaterilor care au avut loc", se aratã în comunicatul PSD.
În document i se aminteste lui Traian Bãsescu cã relatiile sale si ale PD cu PRM, la nivel parlamentar si în teritoriu, sunt „de notorietate", iar „accesele nationaliste din pozitiile publice ale PD au mers pânã la situatia incredibilã în care actualul presedinte interimar al acestui partid jura cu mâna pe Biblie cã nu va coopera cu UDMR în nici o împrejurare".
De asemenea, PSD mai noteazã cã toti liderii importanti ai IS si PES care au fãcut vizite în România „fie l-au evitat sistematic" pe Traian Bãsescu, fie „s-au întâlnit episodic cu el".
„De asemenea, îi reamintim domnului Traian Bãsescu cã declaratiile jignitoare, ofensatoare, la adresa unor lideri social-democrati au socat opinia publicã româneascã si mediile internationale", se adaugã în comunicat, reprezentantii PSD invitându-l pe Bãsescu sã reciteascã interviul pe care l-a acordat ziarului „Adevãrul", în care propunea fuziunea dintre PD si PNL pentru crearea unui partid de centru dreapta popular.
„Domnul presedinte Traian Bãsescu este naiv si profund subiectiv atunci când crede cã Partidul Social Democrat ar fi putut manipula cea mai mare familie politicã a lumii", se mai adaugã în comunicat, în care se prezintã si o „cronologie a izolãrii internationale a Partidului Democrat".
Joi noaptea, la întoarcerea din Polonia, referindu-se la discutia avutã cu liderii grupurilor din Parlamentul European, Traian Bãsescu a declarat cã PSD si administratia Iliescu-Nãstase au fãcut „gigantice" deservicii României, ducând o politicã de discreditare a fostei opozitii.
Bãsescu a spus cã liderii din Parlamentul European au subliniat cã „existã neîncredere în interiorul unora dintre aceste grupuri si cã aceasta trebuie spulberatã, trebuie anihilatã si prin ceea ce se întâmplã în România, dar si printr-un proces de explicare".
Traian Bãsescu a mai declarat cã recenta vizitã la Bruxelles a delegatiei conduse de premierul Cãlin Popescu Tãriceanu a fost extrem de bine primitã, aceasta schimbând cu totul „impresia pe care în mod incorect PSD a construit-o despre actuala putere „fosta opozitie". El a adãugat cã „pânã si socialistii sunt socati sã constate cã PD nu este un partid de dreapta, care se îndreaptã spre extremism".


(1045 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

PSD îl acuzã pe presedinte... | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59823989868164 seconds.