Luni, 10 Ianuarie 2005 - 01:45 PM Aleg.RO: ONG-urile covăsnene cer Guvernului revocarea prefectului UDMR

Publicat de: Marius NEGULESCU

AMOS News Organizațiile civice românești din Covasna s-au raliat poziției reprezentanților locali ai partidelor tradiționale românești solicitâmd Guvernului României reanalizarea oportunității numirii prefectului UDMR în județul Covasna, revocarea actului de numire a acestuia în funcție și numirea unui prefect din rândul Alianței D.A. PNL-PD. Reprezentanții organizațiilor civice covăsnene consideră că prin numirea unui prefect UDMR se oferă impunerea ca fapt împlinit a autonomiei teritoriale pe criterii etnice, prin proclamarea ținutului Secuiesc. De aceea, ONG-urile în cauză, nouă ligi și asociații din județul Covasna, consideră că numirea unui prefect D.A. ar reprezenta "singura garanție a realizării unui echilibru social-civic, premisă a implementării și realizării programului guvernamental în teritoriu".

Dezamăgită de "revoltătoarea decizie" a premierului Călin Popescu Tăriceanu de numire a unui prefect UDMR în Covasna, societatea civilă covăsneană îl acuză pe premier că a rămas “insensibil la consecințele și efectele negative generate de punerea la dispoziția UDMR a întregii administrații publice locale covăsnene".

Organizațiile civice susțin însă că demersul lor nu are caracter etnic ci se referă la apartanența noului prefect la o formațiune , “partid-stat”, care, "după 1990, a militat constant pentru obținerea autonomiei locale pe criterii etnice a așa-zisului «ținut Secuiesc», obiectiv care a constituit principala promisiune a UDMR în recenta campanie electorală, campanie în care, după cum se știe, UDMR și-a îndemnat electoratul să voteze contra candidatului Alianței D.A. PNL-PD la Președinția României, Traian Băsescu".

Totodată, reprezentanții societății civile românești din Covasna cer liderilor filialelor locale ale PD - Gheorghe Baciu, PNL - Ioan Bălan și PUR - Horia Munteanu, să revină asupra demisiilor date din funcțiile politice deținute, deoarece "acum, mai mult decât oricând, comunitatea românească are nevoie de astfel de lideri și de unitatea tuturor forțelor politice și civice din județ".

Reprezentanții acestor ONG-uri condamnbă și gestul prefectului UDMR, Gyorgy Ervin, care, cu ocazia investirii în funcție “a uitat” să depună jurământul de credință, prevăzut de lege.


(923 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Marius NEGULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

ONG-urile covăsnene cer Guvernului revocarea prefectului UDMR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54022884368896 seconds.