Miercuri, 31 August 2005 - 07:00 AM Aleg.RO: Boc ar vrea să fie "buricul" Coaliției

Publicat de: Cornelia Drăghici

azi Ședința Consiliului Național de Coordonare al Coaliției, desfășurată ieri la Palatul Victoria, a luat în dezbatere subiectele de căpătâi ale democraților - schimbarea președinților celor două Camere ale Parlamentului, modul de aplicare a protocolului coaliției în teritoriu și schimbarea unor secretari de stat. În lipsa premierului Călin Popescu Tăriceanu, în ședința de ieri a liderilor Coaliției frâiele au fost luate de liderul PD Emil Boc. Acesta nu prea a avut marjă mare de rotație din pricina participării la dezbateri și a liderului conservatorilor Dan Voiculescu. În ordinea importanței impuse de Boc, primul subiect s-a referit la schimbarea regulamentelor Senatului și Camerei Deputaților, implicit a președinților acestor instituții. În timc ce sesiunea extraordinară a Senatului nu a avut rezultatul scontat, în cele două zile din sesiunea extraordinară, nici măcar amendamente nefiind formulate, Camera Deputaților ar putea să se întrunească azi în sesiune extraordinară pentru a da votul în plen la modificarea regulamentului. Și asta pentru că deputații au strâns deja 154 de semnături pentru convocarea în sesiune extraordinară. Cât privește "înlocuitorii" președinților Nicolae Văcăroiu și Adrian Năstase, coaliția a stabilit să susțină candidatura democratului Radu Berceanu pentru șefia Senatului, urmând ca liberalii să-și desemneze cât de curând un candidat pentru conducerea Camerei Deputaților. Potrivit ministrului pentru relația cu Parlamentul Bogdan Olteanu, liberalii au de ales între mai mulți candidați, respectiv Mona Muscă, Dan Radu Rușanu, Titu Gheorghioff. Pe de altă parte, liderii coaliției au stabilit că activitatea secretarilor de stat, a șefilor de agenții guvernamentale și a prefecților va fi evaluată, săptămâna viitoare, de membrii Consiliului Național al Coaliției (CNC), într-o ședință la care va participa și premierul Călin Popescu Tăriceanu, în vederea înlocuirii persoanelor cu rezultate slabe.
Până la ședința de săptămâna viitoare a CNC, fiecare partid al coaliției își va analiza proprii reprezentanți în posturile de secretari de stat, conducători de agenții și prefecți. În paralel, fiecare ministru își va evalua secretarii de stat din subordine.
Ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, va analiza, la rândul său, activitatea tuturor secretarilor de stat, indiferent de minister. Olteanu a anunțat deja că nu va propune schimbarea secretarilor de stat din departamentul pe care îl conduce
Membrii coaliției intenționează ca procesul de evaluare să fie încheiat într-o perioadă cât mai scurtă.


(853 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la Cornelia Drăghici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Boc ar vrea să fie "buricul" Coaliției | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.75559306144714 seconds.