Sâmbătă, 05 Noiembrie 2005 - 09:05 AM Aleg.RO: PSD vrea demisia lui Tariceanu si anticipate

Publicat de: FLORIN CIOLAC

atac Principalul partid de opozitie cere formarea unui guvern de uniune nationala, care sa pregateasca anticipatele
PSD Bucuresti considera ca singura solutie politica a actualului scandal legat de telefonul dat de premierul Calin Popescu Tariceanu procurorului general Ilie Botos in „cazul Dinu Patriciu“ este demisia lui Tariceanu si a Cabinetului, si declansarea alegerilor anticipate. Vicepresedintele PSD Bucuresti, Codrin Stefanescu, a solicitat, ieri, conducerii centrale sprijin politic in ceea ce priveste cererile organizatiei bucurestene: demisia imediata a lui Ilie Botos, demisia imediata a premierului Tariceanu si, in solidar, a intregului Cabinet, si formarea unui guvern de uniune nationala care sa pregateasca alegerile anticipate. In cazul in care demisia lui Tariceanu nu se va materializa, Stefanescu a cerut conducerii centrale a PSD Bucuresti initierea unei motiuni de cenzura pe tema Justitiei, considerand ca la ora actuala „Justitia este folosita ca arma politica“. „Se promoveaza o politica a santajului, Justitia raspunde exclusiv la comenzi politice, au loc imixtiuni grave in actul de Justitie“, considera „vicele“ PSD Bucuresti. Reprezentantii social-democratilor au apreciat ca scandalul TariceanuPatriciu-Botos demonstreaza ca lupta dintre grupurile de interese economice din interiorul Aliantei PNL-PD se acutizeaza, existand premise pentru a pronostica o rupere a Aliantei. Precizand ca detine informatii chiar din interiorul Aliantei, Stefanescu a prezis chiar ca CSM va decide ca telefonul dat de Tariceanu constituie o imixtiune politica. Acest lucru ii va permite lui Basescu sa lanseze un nou atac asupra lui Tariceanu, iar PNL va solicita schimbarea sefilor de servicii secrete sustinand ca presedintele este „influentat“, „manipulat“ de unele sfere de interese, controverse care ar putea culmina cu spargerea Aliantei.
Lui Basescu i se cere demisia
Nici Ilie Botos nu a fost iertat de PSD, care considera ca procurorul general trebuie sa isi prezinte imediat demisia, intrucat a incalcat grav statutul magistratului, care ii cerea sa reclame la CSM orice act care i-ar putea influenta activitatea, si nu sa „se repeada“ sa ii telefoneze presedintelui Basescu. De altfel, si acestuia i s-a gasit o importanta vina in acest scandal, oficialii PSD Bucuresti sustinand ca presedintele trebuie si el sa demisioneze, intrucat a incercat, in iunie, sa musamalizeze „cazul Tariceanu-Patriciu“, negand ca premierul i-ar fi telefonat lui Ilie Botos. „Basescu a mintit, a recunoscut ca a mintit, deci trebuie sa plece“, a spus Madalin Voicu. PSD Bucuresti a ridicat semne de intrebare asupra activitatii si independentei lui Ilie Botos, argumentand prin tacerea acestuia mai multe luni in ceea ce priveste telefonul din primavara primit de la Tariceanu si cu informarea cu prioritate a Presedintiei despre respectivul apel, cand legea ii cerea sa reclame eventuala imixtiune a politicului Consiliului Suprem al Magistraturii.
--------------------------------------------------------------------------------
Si Geoana ar vrea anticipate
Declaratiile de ieri ale liderilor PSD Bucuresti vin sa sprijine ideea formulata acum cateva zile de liderul partidului, Mircea Geoana, care spunea ca PSD ar putea colabora cu anumite factiuni din cadrul Aliantei PNL-PD pentru declansarea anticipatelor in primavara lui 2006. Conform informatiilor detinute de ATAC, nu doar democratii par a fi interesati de anticipate, pentru a-si consacra in Parlament superioritatea fata de PNL, dar si de o grupare liberala, cea condusa de Valeriu Stoica, un cunoscut sustinator al lui Theodor Stolojan si principalul promotor al proiectului de fuziune dintre PNL si PD.


(543 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Atac

· Alte știri de la FLORIN CIOLAC


Azi: Cea mai citită știre din sursa Atac:

PSD vrea demisia lui Tariceanu si anticipate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58855009078979 seconds.