Luni, 07 Noiembrie 2005 - 08:09 AM Aleg.RO: Schimbarea sefilor serviciilor secrete incinge Alianta

Publicat de: ---

ziua Liderul PD Emil Boc (foto) a declarat, ieri, citat de Mediafax, ca solicitarea PNL de inlocuire in functie a sefilor serviciilor secrete si a conducerilor altor institutii trebuie discutata in cadrul Aliantei PNL-PD si al coalitiei, iar decizia in acest sens trebuie luata de institutiile abilitate. Boc a precizat ca orice solicitare de acest gen trebuie discutata in Alianta, iar institutiile abilitate trebuie lasate sa se pronunte in aceste cazuri si nu sa se faca propuneri politice de schimbare din functie a sefilor unor institutii. Liderul PD a apreciat ca, in ceea ce priveste sefii serviciilor secrete, presedintele Romaniei este cel care are informatiile necesare pentru a face propuneri de numire sau revocare din functie a acestora. In legatura cu sefii altor institutii, precum Curtea de Conturi si Consiliul Concurentei, Emil Boc a precizat ca Parlamentul trebuie lasat sa se pronunte in aceste cazuri, dupa o discutie prealabila in cadrul Aliantei PNL-PD si al coalitiei de guvernare.


Basescu somat sa-si respecte promisiunile
Pe de alta parte, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, i-a cerut sambata, presedintelui Traian Basescu sa schimbe oamenii PSD din institutii si sa nu mai actioneze impotriva Aliantei, informeaza Mediafax. Orban l-a acuzat pe Basescu ca, in ciuda promisiunilor facute de a scapa de "oamenii de casa a lui Iliescu", nu a intreprins nimic in acest sens. "Nu pot intelege ce s-a intamplat cu Traian Basescu. Am avut privilegiul de a lucra cu el atunci cand era primar. S-a schimbat foarte mult in raport cu perioada in care am colaborat si mi-e foarte greu sa inteleg de ce. Voia sa dea de pamant cu toti pesedistii, cu toti coruptii, cu toti reprezentantii sistemului ticalosit, dupa cum suna expresia folosita de el. Credeam ca in prima zi ii aduna pe toti si da cu napalm sau macar ca ii da afara in suturi din institutii. Dar nu s-a intamplat nimic. Astept si sper sa-l regasesc pe Traian Basescu din perioada cand era primar", a declarat, intr-o conferinta de presa, Ludovic Orban. In opinia sa, presedintele Basescu nu ar mai trebui sa actioneze impotriva Aliantei. (Roxana ANDRONIC)


Orban: "Botos este sluga PSD"
Liderul PSD Bucuresti, Ludovic Orban, a declarat ieri la Deva ca procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, trebuie schimbat din functie deoarece este o "sluga prea aplecata a PSD". "Nu inteleg de ce nu este schimbat domnul Botos. Este o procedura care dureaza o ora ca el sa fie schimbat din functie. Ce-i mai trebuie presedintelui Basescu si ministrului Macovei, ca sa-l inlocuiasca pe procurorul general? Botos este sluga prea aplecata a PSD", a spus Orban, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, Botos "a avut grija sa instrumenteze" orice dosar, la comanda politica a PSD. "Si primarul Devei, Mircia Muntean, a fost victima acestui procuror. In cazul lui Mircia Muntean, Ilie Botos a incalcat prezumptia de nevinovatie, acuzandu-l pe liderul PNL din judetul Hunedoara de trafic cu masini de lux, la comanda PSD. Sustin, de asemenea, si schimbarea celorlati sefi de institutii de informatii secrete si a celor de la alte institutii, numiti de PSD", a declarat Ludovic Orban. (R. GHEORGHE)


(528 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

Schimbarea sefilor serviciilor secrete incinge Alianta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52657198905945 seconds.