Prahova îl invita pe Iliescu sa candideze la Senat

Prahova îl invita pe Iliescu sa candideze la Senat
Presedintele PSD Prahova, deputatul Marian Saniuta, a purtat deja o discutie la telefon cu Ion Iliescu privind eventuala candidatura a acestuia pentru un post de senator      Comitetul Executiv al PSD Prahova a decis, miercuri, sa îl invite pe presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, sa candideze pentru un post de senator într-unul dintre colegiile uninominale din Prahova, a anuntat liderul PSD Prahova, Marian Saniuta

.      Intr-un comunicat dat publicitatii, PSD Prahova arata ca în sedinta Comitetului Executiv, la care au participat primarii si consilierii judeteni ai partidului, precum si presedintele Consiliului Judetean Prahova, membrii Comitetului Executiv au hotarât, în unanimitate, sa-i adreseze lui Ion Iliescu invitatia de a candida pentru un post de senator într-unul dintre colegiile uninominale din Prahova. Conform documentului, la baza hotarârii stau patru motive, respectiv faptul ca Ion Iliescu a raspuns de activitatea PSD Prahova în perioada 1996 - 2000 si cunoaste realitatile judetului, faptul ca PSD Prahova este organizatia care a propus înfiintarea functiei de presedinte de onoare al PSD si ocuparea acesteia de catre Iliescu, prezenta activa a fostului presedinte în Prahova în ultimii ani si, nu în ultimul rând, aprecierile membrilor Comitetului Executiv al PSD Prahova potrivit carora "judetul Prahova, al doilea bazin electoral al tarii, dupa Bucuresti, are nevoie, în viitorul Parlament, de experienta politica a domnului Ion Iliescu".
     Presedintele PSD Prahova, deputatul Marian Saniuta, a declarat ca propunerea a venit din partea presedintelui filialei judetene si a alesilor locali ai partidului. Saniuta a precizat ca a purtat deja o discutie telefonica cu Iliescu, aflat în Germania, în cadrul careia i-a fost adusa la cunostinta invitatia. "Nu a acceptat, dar nici nu a refuzat" a spus Saniuta, care a mentionat ca a stabilit cu presedintele de onoare al PSD ca, în cel mult doua saptamâni, sa se întâlneasca si sa discute detalii.
     Intrebat daca s-a discutat si despre o eventuala candidatura a lui Adrian Nastase, Saniuta a raspuns: "Un tandem Ion Iliescu-Adrian Nastase este onorant pentru orice organizatie a partidului, iar singurul fost vice-prim-ministru care este presedinte de organizatie judeteana sustine acest tandem".      Diaconescu poate dormi linistit
     Vicepresedintele si purtatorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, a primit, miercuri seara deocamdata doar la nivel declarativ - doua posturi: unul de ministru din partea lui Mircea Geoana si unul de parlamentar din partea lui Marian Vanghelie. "Pot sa va spun înca de pe acum - ca tot sunt atât de multe speculatiidespre cine si ce în viitorul guvern PSD - ca, daca e cineva care sa spun cu certitudine ca va fi în guvernul nostru acela e Cristian Diaconescu, pentru ca a câstigat în lupta galoanele", a declarat Geoana, la finalul sedintei PSD Bucuresti.
     Liderul social democrat a adaugat ca apreciaza implicarea în campania de la locale a lui Diaconescu candidatul PSD la functia de primar general). Procurorul Nastasiu n-are scapare      Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins, ieri, cu majoritate, contestatia procurorului Ciprian Nastasiu privind revocarea din functia de anchetator DIICOT.     Nastasiu a sustinut în fata plenului CSM ca a fost sanctionat de trei ori pentru aceeasi fapta. "Nu poti fi sanctionat de doua ori pentru aceeasi fapta. Eu am fost sanctionat de trei ori", a afirmat el. Prima sanctiune - pentru ca a solicitat, în sala de judecata, revocarea masurii arestarii preventive a lui Omar Hayssam - a fost încetarea delegarii din functia de adjunct al sefului DIICOT, apoi a urmat sanctiunea retinerii a 15 la suta din salariu pentru trei luni, iar a treia a fost destituirea de la DIICOT.
     Nastasiu a justificat ca a solicitat revocarea masurii arestarii preventive a lui Hayssam dupa ce a avut "acordul tacit" al conducerii Ministerului Public, condus, atunci, de Ilie Botos.
     Intrebat daca cineva mai sus de procurorul general poate cere revocarea sa din functia de procuror DIICOT, Nastasiu a spus ca, în mod normal, nu ar fi nimeni. El a aratat ca legea nu cere imperativ revocarea din functie a unui magistrat daca acesta a fost sanctionat disciplinar, ci da posibilitatea procurorului general sa formuleze o astfel de solicitare.      "Ceva s-a întâmplat"
     Si Curtea de Apel Bucuresti a respins, ieri, cererea lui Ciprian Nastasiu de suspendare a ordinului de revocare din functia de anchetator DIICOT, solutia instantei putând fi atacata cu recurs. Curtea a respins ca neîntemeiata cererea, pâna la solutionarea în fond a contestatiei.
     Nastasiu a sustinut în fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti ca ordinul de suspendare din functie a fost emis în aceeasi zi în care i s-a pus în vedere sa predea toate dosarele pe care le are în lucru. El a explicat ca are de predat nu doar înscrisuri si acte, ci are de îndeplinit si proceduri speciale, legate de martori sub acoperire.
     Referitor la motivele ce tin de ordin personal, Nastasiu a explicat ca are domiciliul în Bucuresti si are nevoie de timp pentru a se muta în Timisoara, unde va trebui sa se reîntoarca la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Timisoara.
     La iesirea din sala de judecata, acesta a spus ca ar fi dorit sa aiba un termen de gratie pâna sa-si ia în primire functia de la Timisoara si ca nu întelege "modul intempestiv prin care a fost revocat din functie". Intrebat cum apreciaza modul în care a fost revocat, a spus ca "ceva s-a întâmplat" si chiar daca ar fi suparat pe cineva prin dosarele pe care le are în lucru, nu crede ca ar fi trebuit sa influenteze decizia de a-l suspenda.
Publicat de : ---
Data publicării: 11 Iul 2008 - 05:42
 

Link știre