Primaria Bucuresti vrea sa dea 700.000 de euro pentru restaurarea Baii Grivita [1]

Baia Grivita se afla in administrarea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti

. Primaria Capitalei a mai avut in vedere restaurarea obiectivului, in februarie 2012, insa proiectul a fost respins de consilierii municipali.

 

Potrivit proiectului de hotarare ce va fi discutat vineri in sedinta CGMB, valoarea totala a investitiei este de 697.373 de euro, banii urmand sa fie asigurati din bugetul municipalitatii. Lucrarile urmeaza sa fie finalizate in teremen de 11 luni de la incepere.

 

"Din relatarile referitoare la constructia ce adaposteste Baia Grivita rezulta ca imobilul a fost puternic afectat de cutremurele din anii 1940 si 1977, in prezent neexistand date din care sa reiasa cum si in ce masura s-a produs acest lucru si prin ce metode fost consolidata", se arata in expunerea de motive a proiectului.

 

Potrivit documentului citat, starea ansamblului baii este destul de precara, deoarece partea de finisaje este vizibil afectata de umezeala, igrasie si ciuperci. In zonele unde functioneaza saunele si camerele de masaj, finisajul este deteriorat, iar placajele cu gresie faianta si mozaic sunt partial deteriorate.

 

"Sistemul de evacuare a apelor meteorice este deteriorat, ceea ce a dus la infiltratii de apa la nivelul tavanelor. Sistemul de canalizare este unul foarte vechi si subdimensionat, ceea ce duce la multe defectiuni si avarii", se mai arata in proiect.

 

Lucrarile de reparatii au in vedere masuri de consolidare atat a structurii, cat si a peretilor, precum si realizarea unor sisteme eficiente de drenaj al apelor colectate sau refacerea cailor pietonale.

 

Totodata, vor fi aduse la starea initiala elementele cu rol arhitectural existente, precum si refacerea celor care lipsesc, dar si reconstruirea podului.

 

"Tencuielile vor fi refacute utilizand acelesi materiale si culori, folosind aceleasi tehnici de punere in opera a acestora", se mai arata in document.

 

Baia Grivita este un ansamblu de cladiri alcatuit dintr-o constructie principala, care adaposteste baia comuna, o constructie adiacenta pentru centrala termica, o alta constructie, etajata, si piscina exterioara. Baia Grivita a fost infiintata de Regina Maria la sfarsitul secolului al 19-lea, fiind inaugurata in 18 decembrie 1897.

 

Capacitatea este de aproximativ 200 de persoane pe zi, suprafata totala a complexului fiind de 1.140 metri patrati.

 

Cladirea a fost inchisa in anul 2000, pentru lucrari de renovare, si redeschisa in 2002.


Publicat de : ---
Data publicãrii: 24 Apr 2013 - 05:49
 

Link ºtire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40929&titlu=Primaria_Bucuresti_vrea_sa_dea_700_000_de_euro_pentru_restaurarea_Baii_Grivita