Reactia unui primar aflat in functie din 1992, cand a auzit de initiativa privind limitarea mandatelor alesilor locali [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Cred ca este o gluma

. Eu imi doresc sa fie o gluma. N-am auzit ca undeva in lume sa mai fie asa ceva, cred ca am fi unici. In republica noastra originala insa se poate intampla orice", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, primarul comunei sibiene Pauca, Niculae Dancu.

Intrebat daca este de parere ca initiativa legislativa privind limitarea mandatelor alesilor ar putea stopa dezvoltarea localitatilor, primarul din Pauca a raspuns: "Cu siguranta".

"Nu toti succesorii unui primar dupa doua mandate vor vrea sa continue anumite proiecte. Toti vor avea o anumita atitudine fata de proiectele incepute de fostul primar si este foarte posibil sa aiba de pierdut comunitatea", a completat Niculae Dancu.

El este primar in comuna inca din 1992. La primul mandat a candidat ca independent si a reusit sa castige alegerile.

"Aveam atunci 31 de ani, eram cel mai tanar primar din judet. In alte localitati oamenii au ales reprezentanti ai unor partide istorice - PNTCD, PNL -, dar eu fiind tanar n-aveam cultura politica, o istorie politica, dar oamenii ma cunosteau si m-au ales", a povestit primarul din Pauca.

In perioada 1992-1996, el a fost independent. In 1996 s-a inscris in Partidul Democrat si urmatoarele mandate le-a castigat ca membru al acestui partid. In perioada aprilie 2003-octombrie 2004, a fost membru al PSD, perioada pe care o descrie ca "o mica ratacire", iar apoi s-a inscris in PDL, unde este si acum.

Alesii locali, primarii, presedintii de consilii judetene si consilierii locali si judeteni nu vor putea ocupa aceste functii mai mult de doua mandate succesive, conform unei initiative legislative aprobate tacit, miercuri, de Camera Deputatilor.

Initiativa apartine deputatilor PDL Cezar Preda si Gheorghe Udriste.

Proiectul prevede ca nicio persoana nu poate indeplini succesiv functia de primar, consilier local, consilier judetean, presedinte de consiliu judetean decat cel mult pentru doua mandate.

Initiatorii au considerat ca dupa doua mandate consecutive, alesii locali construiesc in jurul lor un sistem politic si institutional local in care orice competitie electorala locala reala devine imposibila si exista situatii concrete in care monopolul unei persoane sau a unui grup de persoane din jurul acesteia asupra resurselor unei comunitati a dus la acuzatiile de nepotism, conflict de interese sau coruptie.

Proiectul a fost adoptat tacit, deoarece termenul de dezbatere si vot final din 15 octombrie a fost depasit.

Camera Deputatilor este prima camera sesizata, Senatul este for decizional.

Citeste si Fostul primar al Timisoarei, audiat in cazul retrocedarii unui imobil catre o familie de romi Citeste si O companie avea de platit 99 de milioane de lei la stat si a apelat la un primar. 50.000 de euro mai tarziu, cazul a ajuns la DNA Citeste si MINUNEA ELECTORALA DE LA TATULESTI: prezenta la vot 118%. Primar: „Avem foarte multi profesori universitari care locuiesc aici” Citeste si Fostul primar din Navodari a fost trimis in judecata
Publicat de : ---
Data publicrii: 21 Noi 2014 - 06:30
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41848&titlu=Reactia_unui_primar_aflat_in_functie_din_1992__cand_a_auzit_de_initiativa_privind_limitarea_mandatelor_alesilor_locali