Sora premierului Ponta, audiata la DNA

     Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Hertanu, audiata, joi, la DNA Ploiesti in dosarul in care sotul sau este arestat preventiv, spune, intr-un mesaj pe Facebook, ca a mers de bunavoie la DNA pentru a recupera hard-disk-urile SC Exfin 2000, firma in care are calitatea de administrator si asociat

.
     Alexandra Hertanu a transmis: "Mi-am trait toata viata discret si fara nicio implicare in viata publica. Din pacate, de mai bine de o saptamana, acest lucru nu a mai fost posibil. Respect dreptul presei de a cere informatii despre subiecte de interes public, dar in acelasi timp consider ca si publicul are dreptul la informatii corecte si complete. In concluzie, pentru a evita speculatiile, vreau sa se stie ca in aceasta dimineata m-am prezentat de bunavoie la sediul DNA Ploiesti pentru a recupera hard-disk-urile apartinand SC Exfin 2000, in care am calitatea de administrator si asociat".
     In acelasi mesaj ea precizeaza ca, in acelasi timp, procurorii i-au solicitat sa dea o declaratie in calitate de martor si a acceptat acest lucru.
     "Cu aceasta ocazie, mi s-a solicitat si am acceptat sa dau o declaratie de martor. Asta a fost tot!", spune Alexandra Hertanu, potrivit Mediafax.
     Ea mai mentioneaza ca vrea sa faca cunoscut si faptul ca, "in ciuda informatiilor vehiculate in presa", ea, mama sa ori SC Exfin 2000 nu au avut niciodata niciun fel de legatura contractuala cu SC Grossman Engineering SRL.
     Joi, sora premierului Victor Ponta, Alexandra Florina Hertanu, a iesit, dupa doua ore de audieri, din sediul DNA Ploiesti, fara a face declaratii si spunand doar ca a avut ceva "de recuperat".
     Tot joi, au fost audiati la DNA Ploiesti si fostii prefecti de Prahova Radu Oprea si Corneliu Popescu, ambii spunand ca au fost audiati in calitate de martori. In timp ce Popescu a declarat, la iesirea din sediul institutiei, ca a fost audiat intr-un dosar privind retrocedarea a 50 de hectare de padure familiei Cantacuzino pe raza localitatii prahovene Floresti, senatorul PSD Radu Stefan Oprea a spus ca nu poate da detalii despre ce dosar este vorba, mentionand doar ca "sub nicio forma" nu este vorba despre dosarul lui Iulian Hertanu.
     Surse judiciare au declarat ca Radu Oprea a fost citat ca martor intr-un dosar in care DNA Ploiesti investigheaza retrocedari ilegale. In acelasi dosar, saptamana aceasta a fost audiat la DNA Ploiesti un fost subprefect al judetului Prahova, Gabriel Hornoiu, si a fost chemat joi, la sediul institutiei, un alt fost prefect al judetului, Corneliu Popescu.
     Alexandra Hertanu este asociata, impreuna cu Natalia Maier, la firma SC Exfin 2000 SRL, detinand 49 % din actiuni. SC Exfin 2000 SRL a fost inregistrata in anul 2000 si are sediul social in Bucuresti, avand ca principal obiect de activitate "contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal". Natalia Maier si Alexandra Florina Hertanu au fost numite administratori ai firmei in 13 mai 2008 si au mandate pe durata nelimitata.
     In anul 2011, Exfin 2000 SRL avea un numar mediu de opt salariati si a inregistrat un profit net de 78.074 RON la o cifra de afaceri net de 355.288 RON. In urmatorii doi ani, numarul mediu de salariati a scazut la 6. In anul 2012, Exfin 2000 SRL a avut o cifra de afaceri neta de 332.150 RON si un profit net de 75.040 RON, iar in anul 2013 cifra de afaceri neta a fost de 302.210 RON, firma inregistrand un profit net de 56.891 RON.
     Sotul surorii lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, este arestat preventiv alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba sub acuzatia de deturnare de fonduri europene si evaziune fiscala.
     In acelasi dosar au fost pusi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu.
     Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.   
Publicat de : ---
Data publicării: 27 Feb 2015 - 05:40
 

Link știre