Senatul respinge trecerea STS in subordinea MAI [1]

Plenul Senatului a respins, miercuri, cu 79 de voturi "impotriva" si doar 4 voturi "pentru?, proiectul de lege privind trecerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) in subordinea Ministerului de Interne, dupa primirea unor puncte de vedere negative din partea CSAT, SRI si SIE, relateaza Mediafax

Proiectul de lege care face parte din categoria legilor organice a fost initiat de deputati si senatori PSD si se refera la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea si functionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), precum si a altor acte normative, Senatul fiind camera decizionala.

Cite?te ?i: Directorul STS: La preziden?iale au fost atacuri cibernetice in scop politic

Proiectul de lege a intrat in dezbaterea plenului Senatului cu un raport de respingere, dat de comisia de aparare din Senat.

Raportul de respingere a tinut cont de punctele de vedere negative primite pe marginea acestui proiect din partea CSAT, SRI si SIE.

Potrivit acestor institutii, prin modificarea statutului STS si trecerea acestuia la MAI ?pot fi generate situatii de natura sa produca disfunctii in buna functionare a institutiilor din cadrul Sistemului securitatii nationale, administratiei publice centrale si locale?.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit, in martie 2014, de Camera Deputatilor deoarece termenul de dezbatere - 20 martie 2014 - fusese depasit.

Potrivit acestui proiect de lege, STS se reorganizeaza ca departament de telecomunicatii speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structura cu personalitate juridica condusa de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, numiti sau eliberati din functie prin decizia primului ministru.

In proiect se mai arata ca la data intrarii in vigoare a acestui proiect de lege MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul si posturile aferente.

Cite?te ?i: Comisia de Aparare a Senatului respinde proiectul de lege prin care STS trece in subordinea MAI

Premierul Victor Ponta anunta, in martie 2014, dupa o intalnire cu Grupul minoritatilor din Parlament, ca i s-a propus gasirea ?unei formule mai bune? pentru Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), care ar trebui sa treaca sub control parlamentar, iar Serviciul 112 sa ramana la Ministerul de Interne.

?eful Guvernului a spus ca, din punctul de vedere al USL, pentru ca stia despre acest proiect si l-a discutat si cu ceilalti colegi, considera ca "este o idee chiar mai buna decat cea a Guvernului".

"Impreuna, in Parlament, vom incerca sa mergem pe aceasta formula. Ii vom consulta si pe colegii liberali si pe cei de la celelalte grupuri parlamentare, si in felul acesta, sper ca solutia finala a legii sa fi o solutie europeana si o solutie cat mai putin disputata politic", spunea atunci presedintele PSD.

Pana la 400 lei reducere la masinile de spalat rufe Whirlpool comenteaza /* (c)
Publicat de : ---
Data publicării: 16 Apr 2015 - 05:26
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46036&titlu=Senatul_respinge_trecerea_STS_in_subordinea_MAI