Plen comun pentru alegerea noului sef al Comisiei de Cod Electoral dupa demisia lui Voicu [1]

Deputatul PSD Gabriel Vlase a fost votat, marti, cu 312 voturi "pentru" si trei abtineri, in functia de presedinte al Comisiei de cod electoral, in locul liberalului Mihai Voicu, social-democratii angajandu-se sa avanseze forma finala a Legii votului prin corespondenta saptamana viitoare

.

Comisia de cod electoral va avea un nou presedinte

Liberalii s-au opus initial acestei nominalizari, anuntand ca nu o vor sustine decat daca in textul hotararii prin care Vlase era numit in aceasta functie va fi introdus si un articol prin care alesii sa aiba termen de maximum doua saptamani pentru a veni in fata plenului cu forma finala a Legii privind votul prin corespondenta.

Liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a anuntat ca nu este nevoie de o astfel de precizare, avand in vedere ca social-democratii se angajeaza sa termine acest proiect in Comisie pana cel tarziu la mijlocul saptamanii viitoare.

In cele din urma, propunerea PSD privind sefia Comisiei de cod electoral a fost votata inclusiv de catre liberali, care au spus ca au luat "act" de angajamentul parlamentarilor puterii.

Deputatul PNL Mihai Voicu a demisionat din functia de presedinte al Comisiei de Cod electoral ca forma de protest fata de tergiversarea de catre PSD a adoptarii legii votului prin corespondenta, anunta pe 22 septembrie copresedintele liberalilor, Alina Gorghiu.

Citeste si Mihai Voicu a demisionat de la sefia Comisiei de cod electoral in semn de protest

Pe ordinea de zi a sedintei comune se mai afla si legea privind pensiile parlamentarilor, care urmeaza sa fie trimisa la Comisia privind Statutul deputatilor si senatorilor.

Comisia privind Statutul deputatilor si senatorilor a modificat saptamana trecuta raportul la cererea de reexaminare a legii privind pensiile parlamentarilor, stabilind ca alesii care au avut mandat de minim un an pot sa primeasca pensie speciala.

Potrivit raportului Comisiei aprobat, marti, pentru mandate incomplete, indemnizatia pentru limita de varsta se calculeaza proportional cu perioada de mandat efectiv exercitata, dar nu mai putin de un an de activitate parlamentara.


Publicat de : ---
Data publicării: 07 Oct 2015 - 05:15
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49735&titlu=Plen_comun_pentru_alegerea_noului_sef_al_Comisiei_de_Cod_Electoral_dupa_demisia_lui_Voicu