„Baronul robinetelor” din Valea Jiului: cum sunt umiliti, pentru apa, angajatii minelor debransate de ApaServ [1]

Costel Avram, directorul companiei Apa Serv, infiintata de Consiliul Judetean pentru a gestiona reteaua de apa si canalizare din Valea Jiului, a ordonat debransarea unitatilor miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara de la reteaua de apa si potabila

. Decizia a fost luata la sfarsitul saptamanii trecute, insa Costel Avram a facut totusi o concesie pentru mina Lonea, dupa ce a fost sunat de un miner, nevoit sa se umileasca in fata sefului Apa Serv, pentru a primi apa.

„Dupa ce am oprit apa la Lonea, m-a sunat Vasile Paduraru si m-a rugat sa-l mai pasuiesc ca nu au apa sa isi puna minerii lui in sticle, inainte sa intre in mina, ca nu au venit pregatiti. Am inteles situatia si, pentru oameni, am dat drumul pana sambata dimineata, la o chiuveta de unde isi luau minerii apa de baut. Au fost rebransati timp de 18 ore si acum sunt debransati total”, a declarat directorul ApaServ Valea Jiului SA., potrivit gazetadedimineata.ro.

Mesajul de umilinta, mai important decat plata datoriei

Fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Costel Avram a reusit astfel, pentru a doua oara in ultimele saptamani, sa ia decizii controversate. La mijlocul lunii noiembrie, a oprit furnizarii apei la cladirile administrative ale Complexului Energetic Hunedoara, dar la scurt timp s-a declarat marcat de rugamintile unui salvator minier si a decis rebransarea Statiei de Salvare PrestServ. „Sunt doar un prapadit de salvator minier, abia iesit duminica dintr-o actiune de 14 zile pe care a trebuit sa o intreprindem intr-unul din abatajele Minei Vulcan. Puteti sa-mi spuneti cu ce suntem noi vinovati ca prea potentii nostri sefi nu au platit serviciile ApaServ? Cum voi putea eu, in momentul cand voi iesi din mina, sa ma spal, imi voi lua totul sub brat si voi merge la Jiu?”, a fost mesajul lui Cornel Gusat.

Datoriile Complexului Energetic Hunedoara la SC Apa Serv se ridica la 270.000 de lei, pentru apa folosita in cladirile administrative si unitatile miniere Livezeni, Lonea si Lupeni, si dateaza din anul 2015. Reprezentantii CEH si seful ApaServ nu au ajuns la un consens pentru ca angajatii sa nu aiba de suferit prin taierea apei, iar in zilele urmatoare si reteaua de canalizare ar putea fi blindata.

Va recomandam si:

Noul baron al Vaii Jiului, locul I la Senat. Cine este Cristian Resmerita, candidatul PSD care n-a avut emotii la alegeri

Cel mai controversat politician hunedorean intrat in Parlament este Cristian Resmerita (36 de ani), fost deputat PSD din anul 2008, devenit in 2016 primar in Lupeni. A urmat la conducerea administratiei din Valea Jiului dupa 16 ani in care municipiul a fost condus de tatal sau, Cornel Resmerita, baronul judecat pentru infractiuni de coruptie. La alegerile parlamentare, Resmerita Jr. s-a aflat in fruntea listei PSD pentru Senat.

Catastrofa miniera in care au murit 53 de oameni. Marturia tanarului salvat din infern: „Am 23 de ani si nu vreau sa mor”

Se implinesc 36 de ani de la cea mai mare catastrofa miniera inregistrata in Valea Jiului, in ultima jumatate de secol. Cele doua explozii succesive petrecute in 29 noiembrie, in mina Livezeni, s-au soldat cu moartea a 53 de oameni si ranirea a peste 70.

FOTO Soarta trista a Minei Petrila, inchisa de un an. Ce s-a intamplat cu ultimul vagonet de carbune, pe care ortacii l-au scos din pamant, in lacrimi

A trecut un an de la inchiderea Minei Petrila, una dintre cele mai vechi exploatari miniere din Valea Jiului, iar intre timp investitiile care sa compenseze pierderea economica suferita de oras au lipsit. In mina ramasa amintire chiar si vagonetul - simbol, cu care a fost scoasa ultima tona de carbune, a avut o soarta trista.


Publicat de : ---
Data publicrii: 14 Dec 2016 - 05:50
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=57930&titlu=aBaronul_robinetelora_din_Valea_Jiului__cum_sunt_umiliti__pentru_apa__angajatii_minelor_debransate_de_ApaServ