Cronologia comentată a milenului 3: anul 2002. Capitalismul de cumetrie

(632 cuvinte în acest text)
(2243 afișări)  Tipărire
 

În ultimii 10 ani, societatea nu s-a schimbat prea mult o spune jurnalistul și caricaturistul Octavian Andronic, care și-a lansat astăzi cel de al treilea volum al cronologiei comentate a mileniului III. "Anul 2002, Capitalistmul de cumetrie" este o culegere de editoriale și caricaturi publicate în ziarele din presa vremii.


Titlul volumului semnat de Octavian Andronic a fost inspirat dintr-un discurs al președintelui țării de la acea vreme, Ion Iliescu. Fostul ministru al Cultelor, Răzvan Teodorescu, și-a adus aminte de momentul în care fostul șef de stat a vorbit despre Capitalismul de Cumetrie, la o întâlnire cu principalii actorii politici ai acelor timpuri.


Prin caricaturile sale, Octavian Andronic s-a definit ca un fin analist al schimbărilor din societatea postdecembristă. O spune chiar fostul președinte, Ion Iliescu. Jurnalistul Octavian Andronic, realizator al rubricii "ANDOgrafia zilei" la Neptun Tv, consideră că, deși societatea a evoluat în ultimii 10 ani, capitalismul de cumetrie rămâne ancorat în realitatea vremii.


Volumul "Anul 2002, Capitalismul de Cumetrie" este al treilea din cronologia comentată a mileniului III. Anii trecuți au văzut lumina tiparului cărțile "Anul 2000: Schimbarea Schimbării" și "Anul 2001: Zodia Delfinului".SIMPOZION DEZBATERE: "Editorialul de presă – instrument de lucru pentru istorici" (Casa Titulescu, miercuri, 6 februarie 2013, ora 14.00)

Ecourile simpozionului în presă:

Capitalismul de cumetrie...Așteptându-l pe Năstase (Epoch Times)

Simpozion Octavian Andronic (TVH2.0)

Editorialul de presă, instrument de lucru pentru istorici (Ziarul de duminică)

Anul 2002. Capitalismul de cumetrie de Octavian Andronic (Senso TV)

Lansarea volumului de publicistică Capitalismul de cumetrie", al ziaristului Octavian Andronic (Monitoring Media)

 
Fundația AlegRO, în colaborare cu Fundația Europeană Titulescu a organizat, cu prilejul lansării celui de-al treilea volum al „Cronologiei comentate a milenului 3: anul 2002. Capitalismul de cumetrie”, de Octavian Andronic, un simpozion-dezbatere cu participarea unor importante personalități ale vieții culturale: Ion Iliescu (prefațatorul volumului), acad. Răzvan Theodorescu, Adrian Cioroianu, George Potra, Neagu Udroiu, Florin Rotaru, Dan Mihalache, Octavian Știreanu, Gilda Lazăr, Victor Opaschi.
 

Ion Iliescu
 

Răzvan Theodorescu

Adrian Cioroianu

Florin Rotaru

 

George Potra

 

Octavian Știreanu

Dan Mihalache

 

Gilda Lazăr

 

Victor Opaschi

 

Neagu Udroiu

 
 
 

Octavian Andronic

 
 
 

Parteneri media:
  
[ Înapoi la Acțiuni | Index secțiuni ]
Page created in 0.38621497154236 seconds.