Penița de serviciu
Nea Fane Deputat
Nea Fane a jurat în fața vecinilor, ținând în dinți talonul de pensie, că la apropiatele alegeri va fi ales deputat de cartier din primul tur de scutin. Ca orice om, în devenire politic și respectabil, are un program de perspectivă original, în două secțiuni: cultura de cartier și cultura de melci.
Nea Fane "Chinezu"
Nea Fane a făcut ce-a făcut și-a ajuns în delegația care l-a însoțit pe domnul Adrian Năstase în China. Ne-am mirat fiindcă știam cu toții că Nea Fane nu este om de afaceri sau om politic. Este doar un biet pensionar care, cu talent și devoțiune, reprezintă plebea cartierului. Mai știam și că aprecierile lui la adresa premierului sunt de culoarea pălăriei pe care o poartă la ocazii, adică un fel de gri asfalt, mai mult decolorat.
Nea Fane, Einstein?
"Uite, zice Nea Fane, vă dau un exemplu ca să întelegeți cum stă treaba: cioara care are cuibul deasupra mea și care croncăne zi si noapte manele de manele, a fost arestată de ăia cu cagule pe ochi pentru că a răpit și sechestrat o minoră, obligând-o, timp de două luni, să se prostitueze. Ce credeți c- a declarat cioara la interogatoriu, spre stupefacția anchetatorilor, rămași interziși?"
Nea Fane și gumarii
Nea Fane a purtat gumari negri până când Armata l-a încălțat cu bocanci, adică imediat după ce a luat examenul de maturitate - bacalaureatul de azi…
Nea Fane vs. Mardeală
Vecinul meu, Nea Fane, este revoltat. Ca o piatră cubică din pavajul unui bulevard deranjat de șenila unui tanc. În același timp recunoaște că de când a ieșit la pensie are o stare ciudată, ca agitația acelei pietre după trecerea tancului.
Planeta RO'2005

Page created in 0.44684410095215 seconds.