Foști senatori și deputați nu reușesc să-și mai găsească servicii [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/images/FiguraZilei/NastaseAdrian05W60x.jpg" align=left vspace=5>Președintele Camerei Deputaților, Adrian Năstase, s-a referit, cu prilejul bilanțului activității legislative din 2005, și la aprig dezbătuta chestiune a pensiilor foștilor parlamentari, care ar urma să primească, în funcție de numărul de mandate avute, un procent semnificativ din indemnizația de aleși, până la sfârșitul vieții.


Reamintim că, deși puterea și opoziția au votat „umăr la umăr” actul normativ cu pricina, înregistrându-se doar trei abțineri, ulterior, unii reprezentanți ai coaliției majoritare s-au grăbit să condamne demersul și să anunțe că îi vor cere șefului statului să nu promulge legea.

„Nu-mi place să dau curs tentațiilor demagogice și să lovesc permanent în Parlament”, a spus Adrian Năstase, susținând că are cunoștință despre foști senatori și deputați care nu au mai reușit să se reangajeze după ce și-au încheiat mandatul.

Președintele Camerei a insistat asupra ideii că nu toți parlamentarii au afaceri prospere și bani foarte mulți, adăugând că are numeroși „foști colegi” care nu se descurcă deloc onorabil cu pensiile lor de patru-cinci milioane de lei vechi. În schimb, Adrian Năstase s-a arătat de acord cu faptul că nu ar fi fost normal ca ex-senatorii și deputații să beneficieze de o sumedenie de drepturi financiare, printre care și consistentul „ajutor de înmormântare”.

Publicat de : Radu GEORGE
Data publicării: 03 Ian 2006 - 07:04
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=13330&titlu=Fosti_senatori_si_deputati_nu_reusesc_sa_si_mai_gaseasca_servicii