Camera Deputatilor si Patriarhia s-au înteles în privinta Catedralei Neamului [1]

Patriarhia Romana si Secretariatul General al Camerei Deputatilor s-au înteles în ceea ce priveste ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului, astfel încat în cel mai scurt timp posibil va fi semnat protocolul de predare-primire a terenului de pe Calea 13 Septembrie

.
Decizia a fost luata, ieri, la sediul Ministerului Culturii si Cultelor, în timpul unei întalniri la care au participat reprezentanti ai principalelor institutii implicate în proiectul de construire a Catedralei Mantuirii Neamului. In urma discutiilor, s-a decis deblocarea procedurilor pentru întocmirea procesului de predare-primire între Camera Deputatilor si Patriarhia Romana în cel mai scurt timp.

Potrivit lui Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor, în cadrul discutiilor accentul s-a pus în primul rand pe finalizarea formalitatilor legale pentru construirea lacasului de cult.

?Sunt doua componente importante. Prima se refera la cadrul juridic si am insistat sa se faca, rugandu-l pe secretarul general al Camerei Deputatilor, Mihai Unghianu, sa grabeasca toate formalitatile referitoare la protocolul de predare-primire între Camera Deputatilor si Patriarhie, pentru ca exista o ordonanta de urgenta si o lege care trebuie respectata. Aspectele de natura juridica trebuie urgent rezolvate?, a declarat pentru Mediafax Adrian Iorgulescu.

El a subliniat ca acest protocol este prevazut în lege si trebuie respectat de ?toata lumea, inclusiv de domnul Nastase?.

In privinta fondurilor solicitate de Secretariatul General al Camerei Deputatilor, cele 15,3 milioane RON, pentru predarea si amenajarea terenului pe care ar urma sa fie ridicat lacasul de cult, Adrian Iorgulescu a precizat ca ?suma a fost mult supraevaluata? si ?ar putea sa nu mai fie necesara?.

In ceea ce priveste demararea efectiva a lucrarilor la constructia lacasului de cult, Iorgulescu a spus ca ?îi este greu sa faca o estimare?, dar daca lucrurile vor merge bine si proiectele se vor finaliza rapid, în primavara ar trebui sa înceapa.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Ian 2006 - 06:56
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=13916&titlu=Camera_Deputatilor_si_Patriarhia_s_au_inteles_in_privinta_Catedralei_Neamului