PSD Arad nu-i mai dorește în partid pe primarii dezertori [1]

Președintele organizației județene a PSD Arad, Dimitrie Muscă, a anunțat că nu îi va reprimi în partid pe primarii care au demisionat pentru a se înscrie în partidele care formează Alianța „DA“.

Acesta a mai spus că motivul principal pentru care primarii au părăsit PSD este faptul că acestora li s-au promis fonduri la bugetul localităților pe care le conduc.

„Primarul din comuna Dezna a primit în schimbul trecerii la PD suma de 800 de milioane lei, bani care vor fi folosiți la refacerea drumurilor din localitate. Acum, am înțeles că primarul regretă că a părăsit PSD, dar nu îl voi mai reprimi în partid. Cine a plecat e bun plecat“, a declarat președintele social-democraților arădeni.

Dimitrie Muscă a mai spus că printre cei care regretă plecarea din PSD este și finul premierului Călin Popescu-Tăriceanu. Caius Parpală a demisionat anul trecut din fostul partid de guvernământ pentru a se reînscrie în PNL, unde a intenționat să candideze la o funcție de conducere. În PSD Arad, Parpală a deținut o perioadă și funcția de secretar executiv.

Alți doi primari care au părăsit partidul condus de Mircea Geoană pentru a se înscrie în PNL și PD sunt cei din localitațile Ineu și Bârsa.

Președintele PSD Arad, Dimitrie Muscă, acuză actuala Putere că face presiuni asupra primarilor social-democrați pentru a trece în formațiunile politice aflate la Guvernare. El a mai spus că primarii sunt obligați să părăsească PSD, deoarece nu primesc fonduri pentru localitățile pe care le conduc. De altfel, primarul orașului Ineu, Nicolae Mehelean a recunoscut că a ales un partid al Alianței deoarece are nevoie de susținere pentru punerea în aplicare a proiectelor privind dezvoltarea localității pe care îl conduce.

„Orașul Ineu este în plin proces de dezvoltare, fiind pe rol proiecte de mare anvergură. Am nevoie de sprijin pentru realizarea unor investiții, cum ar fi o stație de 110 KV pentru dezvoltarea zonei industriale și continuarea lucrărilor la spital. Indiferent de convingerile sale politice, primarul trebuie să se gândească în primul rând la interesele urbei și ale cetățenilor care l-au ales, să facă tot ce este mai bine pentru aceștia“, a declarat Mehelean.


Publicat de : Florin TOMUȚA
Data publicării: 13 Feb 2006 - 07:19
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=14511&titlu=PSD_Arad_nu_i_mai_doreste_in_partid_pe_primarii_dezertori