Primăria Capitalei, de acord cu majorarea tarifelor la apă [1]

VideanuAdriean2_60x'Apa Nova nu este o fecioară, are și ea problemele ei, iar inundațiile din acest an nu s-au produs datorită Apa Nova', a declarat, miercuri, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, care a anunțat că societatea va face toate investițiile necesare în rețelele telescopice.

Este vorba de 26 milioane euro, pentru înlocuirea rețelelor care au constituit mărul discordiei între municipalitate și Apa Nova. În timp ce investițiile ce trebuie făcute sunt pasate de la Primărie la Apa Nova, locuitorii din zeci de asociații plătesc facturi umflate din cauza pierderilor din rețea. Acum s-a decis: Apa Nova face investițiile, însă acest lucru nu este lipsit de urmări.

Societatea vrea să majoreze tarifele cu aproape 8%, ca urmare a costurilor ce vor fi făcute cu rețelele telescopice. O comisie de experți care mediază conflictul se va deplasa la București în perioada 26-28 februarie și va decide dacă investiția se va face cu sau fără majorare de tarife.

 Oricum, bucureștenii vor suporta o creștere a prețului apei după ce va fi pusă în funcțiune stația Crivina, unde testele au început pe 28 decembrie, după cum a anunțat primarul Adriean Videanu. Aceasta va majora capacitatea de aprovizionare a Bucureștiului.

“Solicitarea Apa Nova a fost de ajustare a tarifului, aferentă investiției făcute la Crivina. Decizia noastră a fost: da, dar când bucureștenii vor deveni utilizator” a spus Videanu. Adică, cel mai probabil în luna aprilie.


Publicat de : Ioana MALIK
Data publicării: 16 Feb 2006 - 07:08
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=14671&titlu=Primaria_Capitalei__de_acord_cu_majorarea_tarifelor_la_apa