Timiș: Afaceri în familia primarului din Sânnicolau Mare [1]

Pe lista de acuzații aduse primarului PSD din orașul timișean Sânnicolau Mare s-a mai adăugat o bilă neagră, după cum a declarat șeful Corpului de Control al Prefecturii Timiș, Laviniu Bedrosian.

Iosif Oncu este acuzat, de această dată, că a concesionat 1.400 de metri pătrați din parcul ce aparține orașului, după care pe acel teren s-a construit o casă. Deși nu există o hotărâre de consiliu local, terenul a fost vândut, ulterior, unei persoane, care s-a constatat că este chiar fiul primarului, Iosif Florin Oncu.

“Terenul făcea parte din parcul care are peste 7.000 de metri pătrați. Partea care apare în acte ca fiind a fiului lui Oncu este așezată într-o poziție foarte bună, la drumul european ce vine spre Timișoara. Este un caz strigător la cer”, spune Bedrosian. Acesta a anunțat deja că va sesiza organele de control, pentru că vânzarea s-a făcut fără licitație publică, așa cum cerea legea.

La fel ca la fiecare acuzație care i se aduce, Oncu se apără și amenință: „Este vorba despre un teren din spatele unui bloc. Noi am cumpărat casa de la o doamnă. Terenul nu face parte din parc, ci acolo se aruncau gunoaiele și aveau oamenii cotețe pentru animale. Parcul e pe strada Republicii, nu pe strada Porumbescu nr. 2 unde am luat noi casa. Este o gogomănie. Încearcă să-mi facă tot felul de șicane. O să îl dau în judecată pe Bedrosian pentru calomnie, pentru că nu este altceva decât unealta prefectului”, spune Iosif Oncu.

Anchetele de anul trecut au evidențiat că Oncu are antecendente în ceea ce privește afacerile făcute în familie. Soția sa deține 50% dintr-o spălătorie unde se duceau hainele funcționarilor locali. Mai mult, fiul său a fost numit director la Hotelul Sport din localitate, hotel care este administrat de Primărie.


Publicat de : Ioana TOMA
Data publicării: 17 Feb 2006 - 07:19
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=14730&titlu=Timis__Afaceri_in_familia_primarului_din_Sannicolau_Mare