CJ Suceava va împrumuta 200 de miliarde de lei pentru reparații de drumuri [1]

Consilierii județeni suceveni au votat în unanimitate un proiect de hotărâre vizînd angajarea unui credit de 200 de miliarde de lei pentru investiții în drumuri.

Un proiect similar fusese respins anul trecut, deoarece nu era fundamentat. Consilierii județeni și-au dat votul unanim, dar cu un amendament, cel al liberalului Constantin Daniel Cadariu.

Amendamentul propus de el și acceptat de plen, prevede ca tronsoanele de drum județean ce urmează a fi refăcute să fie stabilite cu votul a două treimi dintre consilieri și nu cu majoritate simplă, cum stipula proiectul. Șeful administrației județene, Gavril Mîrza, a declarat că după votul favorabil dat pentru împrumut, vor fi solicitate și studiate ofertele mai multor unități bancare, pentru a se vedea care dintre ele este mai avantajoasă.

Mîrza a mai spus că potrivit estimărilor, cele 200 de miliarde ajung pentru refacerea de la zero a 50 de kilometri de drum, din totalul de peste 150 care ar trebui supuși unei asemenea operațiuni. În bugetul județean pe 2005, pentru drumuri sunt prevăzute 150 de miliarde de lei. Rețeaua de drum județean din Suceava este de aproximativ 1800 de kilometri.
Publicat de : Cristina STRUGARI
Data publicării: 24 Feb 2005 - 19:00
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1486&titlu=CJ_Suceava_va_imprumuta_200_de_miliarde_de_lei_pentru_reparatii_de_drumuri