Sechestru la fostul director al primariei [1]

Procurorii DNA Suceava au pus sub sechestru toate bunurile din proprietatea fostului director al Primariei Suceava, Neculai Bujor, cercetat penal pentru luare de mita si abuz in serviciu

.

Bujor a fost instiintat de procurorii DNA ca prin activitatile sale a prejudiciat bugetul primariei cu 64 de miliarde de lei vechi.

"Gaura" a rezultat din afacerile oferite cadou firmelor cumetrei sale, Tamara Chiribuca, pentru aprovizionarea Primariei Suceava, in perioada 2002-2004, cu produse de protocol, consumabile si alte bunuri.

Pe langa faptul ca toate contractele au fost obtinute fara licitatie, desi sumele de bani depaseau de cele mai multe ori baremul prevazut de lege pentru acordare directa, primaria a achizitionat produse de cateva ori mai scumpe decat daca le-ar fi cumparat de la alte societati.

Pentru aceste inlesniri, sustin anchetatorii, Tamara Chiribuca nu a ramas insensibila si i-a oferit ex-directorului economic al Primariei Suceava excursii in strainatate in valoare de 600 de milioane de lei vechi, precum si un cadou de 300 de milioane de lei, reprezentand prima rata pentru achizitionarea unui autoturism.

Prejudiciu de 64 de miliarde de lei

Masura instituita de anchetatori vizeaza vila, anexele, un teren si un autoturism marca VW Passat si are ca scop recuperarea unei parti din prejudiciul de 64 de miliarde de lei vechi, calculat de procurori.

Daca impotriva lui Neculai Bujor s-a inceput urmarirea penala pentru luare de mita si abuz in serviciu, Tamara Chiribuca este cercetata pentru dare de mita, fals in inscrisuri oficiale si evaziune fiscala. In acelasi dosar, procurorii de la DNA au inceput urmarirea penala si impotriva fostului administrator al Primariei Suceava, Constantin Bata, dar si a unei foste magazionere a institutiei, Emilia Sveica, precum si impotriva unei a cincea persoane, angajata la firmele Tamarei Chiribuca.


Publicat de : ---
Data publicării: 22 Feb 2006 - 06:56
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=14890&titlu=Sechestru_la_fostul_director_al_primariei