Soarta judecătorilor Curții Constituționale se află în mâna senatorilor [1]

Neatenția sau neglijența au fost cauzele care au dus la trecerea prin aprobare tacită a două inițiative legislative privind modificarea Legii de organizare a Curții Constituționale.

Astfel, potrivit acuzațiilor opoziției, Comisia juridică a ignorat cu bună știința trimiterea în Biroul Permanent al Camerei Deputaților a raportului privind cele două propuneri.

Inițitativele aparțin parlamentarilor Alianței PNL-PD și răspund perfect dorințelor exprimate de putere, după eșecul înregistrat la Curtea Constituțională o dată cu amendamentele privind schimbarea celor doi președinți ai Camerelor parlamentului.

Potrivit proiectelor, judecătorii Curții Constituționale trebuie să nu aibă apartenență politică și să nu se afle în relație de rudenie de gradul întâi sau doi cu persoane care fac sau au făcut parte în ultimii cinci ani din conducerile naționale ale partidelor politice.


Publicat de : Maria HERESCU
Data publicării: 22 Feb 2006 - 06:59
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=14918&titlu=Soarta_judecatorilor_Curtii_Constitutionale_se_afla_in_mana_senatorilor