Guvernul a scăpat de a doua moțiune de cenzură [1]

Plenul Camerei Deputaților și Senatului a dezbătut, marți, a doua moțiune de cenzură depusă împotriva cabinetului Tăriceanu, de la instalarea acestuia, documentul fiind intitulat “Anti-reforma sănătății” și avându-i ca semnatari pe reprezentanții PSD și PRM.

Așa cum era de așteptat, după discuții aprinse, deputații și senatorii au respins textul opoziției cu 246 de voturi împotriva acestuia și doar 214 “pentru”.

Cu acest prilej, primul ministru Călin Popescu-Tăriceanu le-a pus în vedere parlamentarilor, că adoptarea moțiunii “ar bloca reforma sănătății și ar permite intrarea sistemului sanitar în colaps”. Tăriceanu a spus că deputații și senatorii au responsabilitatea, “în fața celor 22 de milioane de români”, să respingă documentul și să contribuie la reclădirea sistemul de sănătate publică.

Premierul a explicat că, anul trecut, cabinetul său a alocat peste 400 milioane de euro pentru a redresa sistemul sanitar și a plătit datoriile acumulate, pentru a preveni intrarea în colaps, astfel încât anul acesta a început fără datorii.
Publicat de : Radu GEORGE
Data publicării: 22 Feb 2006 - 06:59
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=14924&titlu=Guvernul_a_scapat_de_a_doua_motiune_de_cenzura