Băsescu, pus în calea fuziunii PD-PNL [1]

Vicepreședintele PNL Teodor Meleșcanu a declarat, vineri, la Brașov, că nu sunt întrunite condițiile pentru realizarea fuziunii cu PD. În declarația adoptată de Delegația Permanentă a liberalilor se arată că motivul este „în principal din cauza caracterului conflictual al relațiilor președintelui Traian Băsescu cu PNL".

Liberalii au invocat numeroasele cazuri de dispute în cadrul Alianței, protoclul fiind încălcat acum în mod frecvent, context în care ei consideră că în acest moment se impune prelungirea și respectarea protocolului de funcționare a Alianței PNL-PD și asumarea de responsabilități comune la guvernare.

În acest sens, președintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat că discuția despre fuziunea cu PD devine realistă doar după realizarea unor premise ale acestui proces.

„Vedem obligatorie funcționarea Alianței", a adăugat, însă, liderul liberal, care a cerut PD să-și „regândească atitudinea".

Delegația Permanentă a PNL a aprobat, vineri, cu 58 de voturi pentru și 6 împotrivă, o declarație în care se afirmă că liberalii își pot asuma fuziunea cu PD exclusiv ca pe o formulă de întărire a liniei politice, a principiilor și filosofiei pe care le promovează și de aceea își exprimă susținerea pentru „relansarea alianței cu PD în vederea constituirii unui mare partid liberal".


Publicat de : Mirela LEONTE
Data publicării: 25 Feb 2006 - 08:10
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=15068&titlu=Basescu__pus_in_calea_fuziunii_PD_PNL