Mitrea, eminenta cenusie a PSD [1]

Miron Mitrea trece drept un barbat puternic

. De numele lui se leaga multe episoade controversate din istoria recenta a PSD.

S-a vorbit foarte mult de faptul ca „turismul electoral” de la ultimele alegeri a fost organizat cu microbuzele coordonate de fostul ministru al transporturilor. Strategia de blocare a lui Ion Iliescu de a reveni la conducerea PSD si sprijinul pentru Geoana ii apartin. De fapt, Miron Mitrea trece drept eminenta cenusie a social-democratilor. Dar ce-l face pe Mitrea atat de temut? Este un barbat puternic. Cele o suta douazeci de kilograme asezate pe un trup de un metru nouazeci inaltime impun respect. Fata rotunda, mustata senzuala, barbia puternica si privirea fioroasa il transforma intr-un “animal politic” perfect. Mitrea se deosebeste fundamental de colegii lui de partid. El a fost lider sindical, calit in luptele de strada ale anilor ‘90. A ramas celebra declaratia prin care-si justifica averea la inceputul anului 2005. “Strang bani de 50 de ani si, pentru ca sunt foarte scrupulos, am trecut foarte exact tot ce-am adunat”, a declarat el. “Greu de ucis” A intrat in atentia opiniei publice ca personaj pozitiv. Era reprezentantul soferilor din Romania si a protestat vehement fata de politica sociala a guvernului Roman si, apoi, a lui Stolojan. A fost inginer de fabrica. Cunoaste la perfectie psihologia maselor. Stie sa conduca si se impune rapid in mijlocul multimii. Are un excelent instinct de conservare si e “greu de ucis”. Cu cine se poate compara in PSD? Cu firavul Geoana crescut in umbra tatalui si a soacrei, cu o cariera politica rafinata prin cancelarii si sufragerii luxos mobilate? Cu Adrian Nastase, politician de conjunctura, lacom si avid de putere, cu trecut universitar, fiind un obisnuit al boemei bucurestene din perioada comunista? Ion Iliescu, activistul harsait in plenare PCR, este singurul care stie forta buldogului Mitrea. Trebuie remarcata si adaptabilitatea fostului ministru in ce priveste acuzatiile de coruptie. Nu e stresat. Se duce la Parchet, raspunde la intrebari. Recunoaste ca are o problema si se bate sa si-o rezolve. In acest timp, “eminenta cenusie” pregateste o noua strategie de revenire a PSD. Mitrea se apropie din nou de Ion Iliescu, in care vede singurul politician capabil sa salveze barca ciuruita a PSD. Sindromul “Elena Ceausescu” Manuela Mitrea, sotia lui Miron, a fost implicata intr-un mare scandal, cel al notarilor ilegali. “Evenimentul zilei” a publicat mai multe articole despre cum a incalcat Manuela legea, in drumul ei spre un birou notarial din centrul Bucurestiului. Nu ar fi o noutate pentru ca PSD e grav lovit de sindromul “Elena Ceausescu”. Sotia lui Adrian Nastase, Dana, este anchetata in aceste zile de Departamentul National Anticoruptie in telenovela blocului Zambaccian.

In urma cu un an si jumatate, sotia premierului de atunci trecea drept una dintre cele mai puternice femei din Romania. Aceeasi poveste se repeta si in cazul Manuelei Mitrea. Frumoasa sotie a fostului ministru al transporturilor s-a transformat peste noapte, din inginera, in notar. Mai mult, din 2000, Manuela este si deputat PSD in Parlamentul Romaniei.

Sotii Manuela si Miron Mitrea - 04-Mitrea-CP.jpg


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Feb 2006 - 13:34
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=15076&titlu=Mitrea__eminenta_cenusie_a_PSD