Hrebenciuc, obligat sa-si retraga legea de usurare a declaratiilor de avere [1]

Legea lui Viorel Hrebenciuc de modificare a declaratiilor de avere a provocat o adevarata furtuna în PSD

. Initiatorii au fost obligati de conducerea partidului, în sedinta de ieri dimineata, sa-si ia angajamentul ca nu mai sustin legea. Cel mai nemultumit si mai surprins a fost Ion Iliescu. Senatorul PSD le-a cerut colegilor din grupul parlamentar sa nu mai anunte public nici o initiativa legislativa, pana cand aceasta nu e discutata la partid. De altfel, la nivelul liderilor PSD se pregateste un mecanism prin care fiecare propunere legislativa a social- democratilor sa fie trimisa departamentelor care functioneaza în PSD, urmand ca acestea sa stabileasca un punct de vedere politic fata de initiativa respectiva.
Chiar daca Hrebenciuc si cei sase cosemnatari au anuntat public ca nu mai sustin modificarea declaratiilor de avere, odata trecuta de Senat, legea va fi dezbatuta oricum de Camera Deputatilor, mai întai în Comisia juridica si apoi în plen.

Traseul legii lui Hrebenciuc a fost destul de curios. Depusa în mai anul trecut, legea nu a fost dezbatuta de Comisia juridica a Senatului, asa cum se întampla în mod curent, pentru ca cineva ?a uitat-o în sertar?, dupa cum explicau, ieri, mai multi membri ai comisiei. ?Era datoria presedintelui Comisiei juridice, Peter Eckstein Kovacs, sa o puna în dezbatere!?, ne-a declarat pesedistul Ion Chelaru. Fara sa primeasca un raport din partea senatorilor-juristi, legea de modificare a declaratiilor de avere ale demnitarilor a ajuns sa fie aprobata tacit. Plenul Senatului a fost informat despre trecerea legii, de presedintele Nicolae Vacaroiu, într-o singura fraza, la care nimeni nu a fost atent.

Publicat de : Doroteea Voicu
Data publicării: 28 Feb 2006 - 06:50
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=15166&titlu=Hrebenciuc__obligat_sa_si_retraga_legea_de_usurare_a_declaratiilor_de_avere