PNL da vina pe PD [1]

Liberalii au dat ieri vina exclusiv pe PD pentru esecul fuziunii dintre cele doua partide

.

"Daca n-a murit, atunci proiectul de fuziune nu se simte prea bine si am vazut ca azi a fost abandonat de PD", a spus senatorul PNL Norica Nicolai. Oficial totusi, liberalii le-au urat succes democratilor, reusind chiar sa adopte un ton echilibrat.

"PNL saluta optiunea PD de a crea in Romania o forta politica bazata pe doctrina crestin-democrata. Le uram succes colegilor nostri in acest demers pe care il consideram semnificativ. Am inteles ca si ei respecta optiunea PNL de a ramane fidel principiilor liberale", a citit  Norica Nicolai un comunicat elaborat ad-hoc de conducerea PNL, dupa conferinta PD. Senatorul PNL este de parere ca trebuie reconstruite mecanismele de buna functionare ale Aliantei.

Cat despre felul in care aceasta ar mai putea functiona dupa sarjele de declaratii critice schimbate in weekend de PNL si PD, Norica Nicolai a apreciat: "Alianta este absolut viabila, in masura in care a fost viabila coabitarea dintre PD si PNTCD dupa criza din 1997, dupa care PD s-a intors in guvern si a ramas pana in 2000".

Tariceanu vrea sa afle daca PD mai e interesat de guvernare

La inchiderea editiei, era in plina desfasurare Consiliul National de Conducere al Aliantei. Inaintea sedintei, presedintele PNL Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca liberalii vor sa se lamureasca daca democratii mai sunt interesati sa "guverneze pentru Romania".

Pe langa subiectul fuziunii, liberalii mai pregatisera si alte subiecte nu foarte pe placul democratilor. Conducerea PNL era mandatata sa ceara PD-ului sa stopeze racolarea de primari si consilieri locali din PRM si PSD. In plus, secretarul general al PNL, Dan Motreanu, anuntase, printr-un comunicat de presa, ca printre subiectele de discutie va figura si o analiza facuta de PNL cu privire la "disfunctionalitatile majore" din cadrul MEC, minister condus de PD.

Motreanu semnala ca "este posibil ca, in continuare, sume uriase de bani sa fie dirijate catre numeroase clanuri financiare prin canale si mecanisme existente inca din vremea PSD". El isi exprima, in numele PNL, indoiala ca "Ministerul Educatiei este capabil sa gestioneze banii alocati de guvernul Tariceanu prentru modernizarea invatamantului" si cerea PD "sa porneasca cat mai grabnic reforma educatiei".


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Feb 2006 - 06:50
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=15169&titlu=PNL_da_vina_pe_PD