Marian Vanghelie, tot în spatele lui Adriean Videanu [1]

PSD București a comandat recent CURS un sondaj de opinie privind situația cursei electorale pentru primăria generală, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, o altă cercetare sociologică, aparținând INSOMAR, îl plasa pe Marian Vanghelie pe locul al doilea.

Nici de data aceasta rezultatul nu a fost diferit, potrivit datelor făcute publice luni de Dan Ioan Popescu, candidatul Alianței D.A. la primăria generală a Capitalei, Adriean Videanu, continuând să ocupe primul loc în preferințele electoratului bucureștean.

Sondajul, comandat de PSD și realizat în perioada 22-24 februarie pe un eșantion de 987 de subiecți, îi pune în cont actualului vicepremier 44 la sută dintre intențiile de vot ale locuitorilor Capitalei, în timp ce lui Daniel Marian Vanghelie îi alocă 26 de procente. Urmează independentul Cristian Popescu "Piedone" cu 10 la sută, șeful CNA Ralu Filip - 5 procente, arhitecta Casei Poporului, Anca Petrescu (PRM) 5 la sută și umanistul Radu Opaina 4 procente.

Și în turul al doilea bucureștenii ar pune ștampila în dreptul candidatului Alianței. Astfel, Videanu ar aduna 56 la sută dintre sufragii, Vanghelie - 44 de procente.
Locuitorii Capitalei au fost consultați și în ceea ce privește calitățile pe care viitorul edil al orașului ar trebui să le aibă. Astfel, sondajul a relevat că înlocuitorul lui Băsescu trebuie să fie, în primul rând, cinstit și corect, dar și un bun administrator, să aibă capacitatea de a rezolva problemele și să facă mai multă administrație decât politică.

În ceea ce privește preferințele electoratului pentru formațiunile politice, sondajul mai arată că, în București, Alianța D.A. este creditată cu 56 de procente, PSD cu 28 la sută, PRM cu șapte la sută, PUR cu trei, PNȚCD și Acțiunea Populară cu câte două procente, în timp ce 43 la sută dintre locuitorii Capitalei sunt nehotărâți în privința opțiunii electorale.
Publicat de : Bogdan MARIUS
Data publicării: 28 Feb 2005 - 16:35
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1603&titlu=Marian_Vanghelie__tot_in_spatele_lui_Adriean_Videanu